Koenraad Lafaut (ASSA ABLOY): “Onze digitale oplossingen dragen op twee manieren bij aan meer duurzaamheid”

ASSA ABLOY mocht zijn producten en diensten begin februari voorstellen op de Bouwbeurs in Utrecht, het grootste bouwevenement van Nederland. Experts gaven er tekst en uitleg bij de verschillende intelligente sluit- en veiligheidsoplossingen en vertelden hoe die een project, althans op het vlak van toegangscontrole, toekomstbesteding kunnen maken. Een van hen was Product Marketing Manager Koenraad Lafaut. Hij ontsnapte even aan de drukte rond de stand om voor de camera uit te leggen hoe digitale toegangscontrole met de producten van ASSA ABLOY kan bijdragen tot duurzaamheidsdoelstellingen. “Op twee manieren”, klonk het.

“Onze digitale oplossingen zijn zo ontwikkeld dat ze enkel stroom gebruiken als dat nodig is”, klonk het eerste argument. “Op die manier verkleinen ze rechtstreeks de ecologische voetafdruk van onze klanten die ze gebruiken.”

“Daarnaast zorgen onze digitale oplossingen er ook mee voor dat je de kosten voor het beheer en het energieverbruik kan afstemmen op het gebruik van de ruimtes. Zo moeten deze ruimtes enkel worden verwarmd, gekoeld of verlicht wanneer er mensen aanwezig zijn. Onze digitale oplossingen en de daaraan verbonden data kunnen meer bepaald gebruikt worden om systemen voor dergelijk management aan te sturen.”

De veiligheidsoplossingen en toegangscontrolesystemen van ASSA ABLOY werken met een sleutel of een kaart, legde Koenraad Lafaut ook nog uit. “Onze kaartgestuurde oplossingen, zoals Aperio of SMARTair, zijn geschikt voor verschillende types gebouwen. De sleutelgestuurde oplossingen zijn eerder bedoeld voor kritische infrastructuur en utiliteitsgebouwen. Maar mijn advies zou zijn: neem contact op met een van onze accountmanagers en die zullen je zeker begeleiden tot de juiste oplossing op maat van jouw specifieke situatie.”

De Bouwbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, de grootste en meest complete vakbeurs voor de uitvoerende bouw in Nederland, liep van 6 tot en met 10 februari 2023. Ze ontving tienduizenden bezoekers.