Micha de Jong (ASSA ABLOY): “Onze oplossingen gaan lang mee en helpen energie te besparen”

ASSA ABLOY mocht zijn producten en diensten begin februari voorstellen op de Bouwbeurs in Utrecht, het grootste bouwevenement van Nederland. Experts gaven er tekst en uitleg bij de verschillende intelligente sluit- en veiligheidsoplossingen en vertelden hoe die een project, althans op het vlak van toegangscontrole, toekomstbesteding kunnen maken. Een van hen was Micha de Jong, Business Developer Woningbouw. “Onze oplossingen gaan lang mee en helpen energie te besparen”, vertelde hij voor de camera van ASSA ABLOY.

“Circulariteit, duurzaamheid en het reduceren van energieverbruik zijn vandaag belangrijke thema’s bij innovatie. Zo ook bij ASSA ABLOY”, vertelt de Jong in de video. “Wij zetten ten eerste in op duurzaamheid in de strikte betekenis van het woord: “Onze producten zijn zo ontworpen dat ze heel lang gebruikt kunnen worden en je ze dus helemaal niet vaak hoeft te vervangen.”

“Daarnaast ontwikkelen we onze producten ook op zo’n manier dat ze energie helpen te besparen. Denk bijvoorbeeld aan onze meerpuntsvergrendeling met zelfstellende sluitkommen. Die zorgen ervoor dat de deuren altijd netjes in hun profiel gedrukt worden, zodat er minder lekkage is van warme lucht en de deuren ook akoestisch beter presteren.”

“ASSA ABLOY vindt een goede relatie met woningbouwcorporaties en verenigingen van eigenaren erg belangrijk”, geeft de Jong tot slot nog mee. “Die zijn net als ons heel erg begaan met duurzaamheid en circulariteit. En dus proberen we in een ketensamenwerking telkens tot de juiste oplossing te komen. Onze deurdrangers, deurautomaten en zelfstellende sluitkommen leveren daar een belangrijke bijdrage aan.”

De Bouwbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, de grootste en meest complete vakbeurs voor de uitvoerende bouw in Nederland, liep van 6 tot en met 10 februari. Ze ontving tienduizenden bezoekers.