PROJECT. No footprint House / A-01

Het No Footprint House (NFH) staat aan de rand van het regenwoud van Costa Rica en reageert op de omringende tropische regenwoudomgeving met passieve klimaatregeling via natuurlijke ventilatie en zonwering. Het is een modulair en geprefabriceerd prototype voor serieproductie in Midden-Amerika, een primeur in zijn soort.

Dit geprefabriceerde concept, gebaseerd op een structurele rastermaat van 12 x 9 meter en gebruikmakend van een stalen frameconstructie, kan op locatie per vrachtwagen worden afgezet en wordt geleverd in drie verschillende maten die naar wens kunnen worden geconfigureerd. De maten variƫren van een kleine ruimte (36 m2) tot een middelgrote (81 m2) tot een gezinswoning (108 m2). De selectie van alle elementen en materialen is gebaseerd op een grondig onderzoek naar het origineel, het proces en de ecologische voetafdruk. De componenten die deel uitmaken van de NFH-catalogus omvatten structureel hout en staal, verschillende soorten lamellen, geperforeerde panelen voor de gevel, bamboe en houten plafonds en minerale en synthetische afwerkingen voor wanden en vloer - allemaal op maat te selecteren door de klant.

De indeling van NFH is georganiseerd rond een centrale dienstkern, die alle machines, intelligentie, kasten, badkamers, keuken en wasruimte omvat. Dit maakt een open plattegrond rondom mogelijk. Gevelpanelen kunnen worden geopend of gesloten om uitzicht, luchtstroom, privacy en veiligheid te regelen. In feite worden binnenruimtes buitenruimtes, een samenspel dat een kenmerk is van tropische architectuur in het algemeen.

Het project is aanpasbaar, betaalbaar en repliceerbaar en heeft als doel duurzame prestaties te vinden op het gebied van milieu, economie, sociale en ruimtelijke prestaties.