Doorzoek volledige site
Dossier

Projectontwikkeling

Historische Panquin-site in Tervuren krijgt nieuwe bestemming

14-03-2018 Het consortium van projectontwikkelaar ION en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV gaat een nieuwe bestemming geven aan de Panquin-site in Tervuren. Het bestaande erfgoed wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe invulling. Er komen ook drie nieuwbouwvleugels met een 100-tal woonentiteiten. Een nieuwe aan te leggen vijver in het Orangeriepark zal een groene corridor creëren tussen het Warandepark en de Robianovijvers.  Het architecturale luik wordt uitgevoerd door een conglomeraat van vijf bureaus die elk een onderdeel van de site aanpakken: het Italiaanse bureau C+S, DE Architecten, A33 Architecten, Koplamp (voor restauraties), en OMGEVING (voor de landschapsarchitectuur).

Bouwmeesterdebat: Lode Waes, CEO van projectontwikkelaar Vanhaerents (& WIN Architectuurboek Vlaanderen °11)

29-09-2014 In het Bouwmeesterdebat vertegenwoordigde Lode Waes, als CEO van Vanhaerents, de projectontwikkelaars. Hij wees op het nut van een economische benadering en stelde voor om projectontwikkelaars in ontwerpwedstrijden te betrekken. Zij kunnen immers bepaalde opportuniteiten zien die voor het project een meerwaarde kunnen betekenen en de financiële haalbaarheid ten goede kunnen komen

Artes-Group en Vanhaerents slaan de handen in elkaar

05-12-2012 Artes-Group en Vanhaerents hebben de intentie om hun krachten te bundelen en zo een geĆÆntegreerde bouwgroep-projectontwikkelaar te worden. De nv Vanhaerents, onder leiding van Joost Vanhaerents, is uitgegroeid van een traditionele aannemer tot een kwalitatieve aannemer/ontwikkelaar in PPS, residentiĆ«le en zorgprojecten. Enkele belangrijke referenties zijn de reconversie van beide militaire hospitalen in Oostende en Antwerpen en recentelijk het stadskernvernieuwingsproject Zuidboulevard in Waregem.