Doorzoek volledige site
Dossier

Sportinfrastructuur

Mecanoo en Metaform ontwerpen velodroom en sportcomplex in Luxemburg

16-10-2018 Het Nederlandse Mecanoo heeft samen met Metaform architects uit Luxemburg de internationale ontwerpwedstrijd gewonnen voor een nieuwe velodroom en sportcomplex in Luxemburg. Het sportcomplex, gelegen in het glooiende landschap aan de rand van Mondorf-les-Bains, omvat een nieuwe nationale velodroom met een zwemcomplex, sporthal en klimmuur. De plek moet uitgroeien tot een sportbestemming voor nationale en internationale wielerevents en wordt tegelijk het sportcentrum voor de lokale gemeenschap en de toekomstige internationale school, die gepland is naast de site.

Borstelbaan in Wilrijk vervangen door imposante indoor skipiste

05-07-2018 Duizenden Belgische wintersportfanaten bonden de latten voor het eerst aan op de befaamde borstelbaan in Wilrijk, die doorheen de jaren uitgroeide tot een icoon aan de Antwerpse skyline. Vorig jaar maakte de gedateerde openluchtpiste plaats voor een indoorvariant met echte sneeuw, ontworpen door Antwerps Architecten Atelier en gerealiseerd door Democo. Bouwkundig gezien getuigt de nieuwe skihal van een optimale symbiose tussen prefabbeton en staal.

Modulaire uitbreiding voor indoor skipiste in Peer

28-06-2018 Niet alleen Belgische skiliefhebbers, maar ook internationale toppers vinden deze dagen meer dan ooit hun weg naar Snow Valley, het gekende wintersportparadijs in het Limburgse Peer. Sinds het begin van vorig winterseizoen is de indoor skipiste er immers 330 meter lang en 63 meter hoog, een record in de Benelux. De bouw en de plaatsing van de 650 ton zware uitbreiding, die rust op tien imposante stalen pijlers, nam slechts 34 weken in beslag.  

Nieuw functioneel zwembadcomplex in Ronse

06-06-2018 Met het stedelijk zwembad is stad Ronse in 2019 een sportieve en recreatieve trekpleister rijker. Het nieuwe complex, ontworpen door architectenbureau B2Ai in samenwerking met Venhoeven CS, situeert zich op de overgang tussen stedelijk en groen gebied en is een uitbereiding op de bestaande sportvelden en sporthal ’t Rosco. Pellikaan Bouwbedrijf NV werd aangesteld al hoofdaannemer, Veolia is verantwoordelijk voor het onderhoud en Boydens Engineering (technieken), Sweco (stabiliteit) en architectenbureau Van Wassenhove (EPB) voerden de nodige studies uit.

Pixii Expert Day gewijd aan energiezuinige sportinfrastructuur

22-05-2018 Pixii organiseert op 21 juni de Expert day 'Energiezuinige sportinfrastructuur' in Leuven. Dat sporten gezond is, hoeven we u niet te vertellen. Daarom mag ook het belang van een energiezuinige infrastructuur die zorgt voor een gezond binnenklimaat niet over het hoofd worden gezien. Acht deskundigen delen hun kennis en expertise binnen hun vakgebied zodat u na deze studiedag weet hoe u een energiezuinig sportgebouw of zwembad kan realiseren.

Eerste steen vrijetijdscampus Houthulst gelegd

12-04-2018 Zopas is de eerste steen gelegd van de vrijetijdscampus in Houthulst. De campus wordt een compleet nieuwe site waarbij de bestaande gebouwen gerenoveerd en geïntegreerd worden in een amalgaam van nieuwe multifunctionele gebouwen voor sport en cultuur. Voor de realisatie van de campus ging het gemeentebestuur van Houthulst een Publiek-Private Samenwerking (PPS) aan met projectontwikkelaar ION. Architectenbureau A1 Planning stond in voor het ontwerp. Ook studiebureau Lobelle en bouwbedrijf Furnibo zijn bij dit project betrokken. 

89 resultaten gevonden