Architectura wil een zo volledig en relevant mogelijke portaalsite over architectuur en bouw vormen in België. Het doelpubliek bestaat in de eerste plaats uit de ‘voorschrijvers' van de bouwsector (architecten, interieurarchitecten en ingenieurs) maar verder zullen ook andere bouwprofessionals hier nuttige informatie vinden.

Met een mix van projectreportages, productvoorstellingen, interviews, podcasts en opiniebijdrages van interessante personen uit de architectuurwereld is Architectura de leidende website voor architecten in België. Met meer dan 100.000 pageviews per maand en twee nieuwsbrieven per week is onze website dé manier om op de hoogte te blijven van alles wat er reilt en zeilt binnen de architectuur- en bouwwereld.  

Volg ons zeker ook op sociale media om als eerste op de hoogte te blijven van het architectuurnieuws.

Architectura in cijfers

110.000 pageviews per maand (gemiddelde van 2021)
56.300 unieke bezoekers per maand (gemiddelde van 2021)
14.500 abonnees op de nieuwsbrieven, Nederlands en Frans

Partners

Architectura is voor bouwbedrijven dé manier om architecten en andere voorschrijvers uit de bouwsector te bereiken. Ons platform biedt verschillende mogelijkheden om jouw bedrijf en producten en diensten in de kijker te plaatsen. Ook architecten- en studiebureaus kunnen hun visibiliteit verhogen op onze website. Ontdek alle mogelijkheden op deze pagina +++ voeg link naar adverteren-pagina toe +++

Nieuws aanleveren

Architecten, studiebureaus en bedrijven mogen altijd nieuws aanleveren i.v.m. nieuwe projecten of andere items die relevant zijn voor de bezoekers van Architectura. Onze redactie beslist of het item wordt opgenomen in het nieuws. Als je nieuws wilt aanleveren i.v.m. nieuwe projecten, doe dat dan bij voorkeur aan de hand van dit document.

Projectendatabank

De projectendatabank bevat foto's en uitleg over honderden architectuurprojecten in België met vermelding van de architect, ingenieur, aannemer(s), leverancier(s). Is er een interessant project dat het zeker verdient om opgenomen te worden in deze databank? Laat het ons weten via info@architectura.be! 

Hou er wel rekening mee dat wij enkel projecten opnemen als we over professionele foto's of visualisaties beschikken en gegevens hebben i.v.m. bouwheer, architect, studiebureau, aannemer(s) en leveranciers. In principe worden particuliere woningen niet opgenomen in deze databank, maar enkel utiliteitsbouwprojecten (scholen, zorgcentra, kantoren, industriële gebouwen, overheidsgebouwen, bruggen, pleinen,…).

Palindroom

Architectura is een initiatief van Palindroom, hét contentbureau met een hart voor bouw en architectuur. Palindroom brengt jouw verhaal multimediaal, in het Nederlands en Frans. Ons motto? Building content. Want goeie content vormt het fundament van elke strategie.