Projectinfo Meer Projectinfo

Bijzondere gevelproporties voor atypisch kantoorgebouw NWLND Rogiers Vandeputte

Office Park is een duurzaam kantoorgebouw in Lokeren. NWLND Rogiers Vandeputte verleende het complex een atypisch karakter door de functies te organiseren in stroken.

VRT heeft bouwvergunning voor nieuw omroepgebouw beet

De bouwvergunning voor het nieuwe omroepgebouw voor de VRT op de site van het Mediapark aan de Reyerslaan in Brussel is in orde. Ook de milieuvergunning wordt tegen het midden van de zomer verwacht, waarna de bouw van start kan gaan.

Opinie Meer Opinie

VRIJE TRIBUNE. Stijn Wille: Participatie in het ontwerpproces? Start vroeg, wees transparant en toon respect

Architect, er is geen weg, de weg ontstaat in het gaan. Al ontwerpend ontstaat de weg, en als je omkijkt zie je het pad dat nooit meer betreden zal worden... Vrij naar het gedicht ‘Caminante’ van Antonio Machado.

OPINIE. Rik Neven: Architecten: deel van het probleem of deel van de oplossing?

Dat de bouwsector boter op het hoofd heeft als het over de klimaatproblematiek gaat, is een understatement. De rol van de architecten mag hier niet in onderschat worden.

De praatstoel Meer De praatstoel

De Praatstoel: An Schoenmaekers (SBE)

An Schoenmaekers is sinds 2014 aan de slag bij SBE, het intussen internationaal gerenommeerd studiebureau gespecialiseerd in het ontwerp van (grote) infrastructuurprojecten, voornamelijk binnen burgerlijke bouwkunde en de waterbouwkunde.

De Praatstoel: Christophe Combes (B-architecten)

Qville in Essen, CC De Grote Post in Oostende, het nieuwe stadhuis van Roeselare,... het palmares van Christophe Combes bij B-architecten oogt indrukwekkend. Wij nodigden hem uit in onze Praatstoel. 

Productinfo Meer Productinfo

De Hooch in Amsterdam: hoogisolerend en zonwerend glas én een zo neutraal mogelijk uitzicht voor de bewoners

Exclusief wonen op de mooiste plek in Oud Zuid? Dat kan in De Hooch Amsterdam. MVSA Architects heeft een transparant, nieuw woonblok van acht verdiepingen ontworpen met 28 luxe appartementen voor mensen die high-end willen wonen.

Cosentino pakt uit met Dekton® SLIM

Consentino pakt uit met Dekton® SLIM: zijn nieuwe, ultradunne, duurzame en hoogtechnologische materiaal voor gevel-, wand- of meubelbekleding.

Awards Meer Awards

Joseph Bracopsziekenhuis bekroond met European Healthcare Design Award (archipelago, NU architectuuratelier)

Het Joseph Bracops ziekenhuisproject heeft zojuist de Future Healthcare Design award gewonnen op het European Healthcare Design congres dat deze week in Londen werd gehouden.

Nieuwe editie VOLA fotowedstrijd

Naar goede gewoonte organiseert VOLA ook dit jaar een fotowedstrijd. VOLA nodigt ontwerpers voor deze achtste editie uit om nieuwe foto's van hun uitgevoerde projecten waarin VOLA werd toegepast te maken en in te zenden.

Raar maar waar Meer Raar maar waar

Raar maar Waar: BIG ontwerpt hotelkamer voor zowel vogel als mens

De nieuwe hotelkamer, ontworpen in samenwerking met de Zweedse ornitholoog Ulf Ohman, brengt 350 vogelhuisjes naar het befaamde Treehotel in het Zweedse Lapland. Hangend in de Harads dennen, wil BIG met dit ontwerp de omringende biosfeer en natuur...

Raar maar waar: knalroze trap leidt naar platform bovenop Rotterdams museum

Voorbijgangers van Het Nieuwe Instituut, het Rotterdams museum voor architectuur, design en digitale cultuur, zullen deze zomer allicht even tot halt komen wanneer ze eenreusachtige, knalroze trapin het oog krijgen. Het Nederlandse architectenbure...

Gewikt en gewogen Meer Gewikt en gewogen

Gewikt en gewogen: A3 ontwerpburo over ongeschaafde lariks gevelbekleding van Outdoor Wood Concepts

Voor de renovatie en optopping van een particuliere woning te midden van een groene omgeving was A3 ontwerpburo op zoek naar een gevelbekleding die bij deze natuurlijke omgeving aansluit. De keuze viel op een houten gevelbeplanking van Outdoor Woo...

Gewikt en Gewogen: de top 3

In de rubriek Gewikt en Gewogen laten we architecten aan het woord die recent een nieuw product of een nieuwe techniek toegepast hebben. Een informatief artikel om collega's te informeren over de voordelen en minpunten van een product. Deze drie p...

Internationaal Meer Internationaal

Typologie van wolkenkrabber herdacht in hoogste Tsjechische toren (CHYBIK + KRISTOF)

CHYBIK + KRISTOF onthult plannen voor de bouw van de Ostrava Tower, een 235 meter hoge en 98.000 m2 multifunctionele wolkenkrabber in het stadscentrum van Ostrava. In dit inbreidingsproject wordt de typologie van een wolkenkrabber herdacht.

Duurzaamheid Meer Duurzaamheid

Ontdek de twee luiken van de RENOLAB projectoproep

Leefmilieu Brussel nodigt u uit om de projectoproepen van RENOLAB en zijn twee luiken ervan nader te ontdekken.

Met RENOLUTION genieten ook uw professionele klanten van renovatiepremies

Terwijl het bestaan van renovatiepremies welbekend is bij particulieren, is dat wellicht minder het geval voor professionals en rechtspersonen. Als architect kunt u uw klanten hierover informeren, wat hen kan helpen om de stap te zetten.

Evenementen Meer Evenementen

C-mine pakt uit met unieke expo over Pritzker Prize-winnaar Balkrishna Doshi

Met de tentoonstelling ‘Balkrishna Doshi: Architecture for the People’ - die loopt van 2 juli tot 6 november 2022 - presenteert C-mine de eerste internationale retrospectieve buiten Azië over de vermaarde Indiase architect Balkrishna Doshi.

Nieuw event LifeCycles brengt wereldtop in architectuur en stadsontwikkeling naar Gent

Maar liefst veertig internationale toppers uit de architectuur-, stedenbouw-, vastgoed- en academische wereld komen van 28 tot en met 30 september samen op LifeCycles in Gent, een nieuw internationaal event.

Varia Meer Varia

Hanne Mangelschots en Maarten Desmet: “Kan je als architect of als burger tout court vandaag niét maatschappelijk geëngageerd zijn?”

Architectura sprak met Hanne Mangelschots en Maarten Desmet van respectievelijk Architecture Workroom Brussels en Endeavour over de vraag of architecten maatschappelijk geëngageerd moeten zijn.

Antwerps stadsbouwmeester presenteert eerste visie op 'Ringstad' na overkapping

Atelier stadsbouwmeester en AG Vespa werkten een visie en aanpak uit om de stadsontwikkeling langs de Ring de komende jaren actief in goede banden te leiden.

Video's Meer video's

Sociaal woonproject MAD architects vormgegeven rond zwevend park

MAD architects heeft onlangs zijn eerste sociale woonproject voltooid. Het bestaat uit twaalf residentiële gebouwen die met elkaar verbonden zijn door verhoogde wandelpaden en een ‘zwevend park.’

Spectaculaire vliesgevel en groendak voor Etnografisch Museum in Boedapest

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest heeft het nieuwe Etnografisch Museum de deuren geopend. Het lokale bureau NAPUR architect sleepte het project in de wacht na een internationale ontwerpwedstrijd met kandidaten zoals Zaha Hadid en Bjarke Ingels. 

Onze partners

GAimage