8 innovatieve Zehnder-producten op Batibouw

Zehnder, toonaangevend specialist in ventilatiesystemen en radiatoren, presenteert op Batibouw 2012 maar liefst acht nieuwe producten aan het Belgische publiek. Dankzij zijn innovatieve en creatieve productfilosofie werd Zehnder recent nog bekroond met de prestigieuze internationale Plus X Award als ‘Meest Innovatieve Merk 2011’ voor zijn verwarmings- & binnenklimaatoplossingen. Met de Zehnder Fina ontving het bedrijf ook de Plus X Award als ‘Best Product 2011”.
Zehnder, toonaangevend specialist in ventilatiesystemen en radiatoren, presenteert op Batibouw 2012 maar liefst acht nieuwe producten aan het Belgische publiek. Dankzij zijn innovatieve en creatieve productfilosofie werd Zehnder recent nog bekroond met de prestigieuze internationale Plus X Award als ‘Meest Innovatieve Merk 2011’ voor zijn verwarmings- & binnenklimaatoplossingen. Met de Zehnder Fina ontving het bedrijf ook de Plus X Award als ‘Best Product 2011”.
 
 
Radiatoren
 
Zehnder Fina, is de nieuwste design radiator van Zehnder met een uitzonderlijk fijn gebouwde voorkant in een minimalistische, tijdloze vormgeving. Deze radiator ontving de Plus X Award als ‘Best Product 2011’ in de categorie verwarming. Het toestel is extreem plat met slechts 20mm diepte. Met zijn vlakke voorplaat verzekert de Zehnder Fina behaaglijke warmte en hygiënisch comfort. Dankzij het speciaal bevestigingsysteem lijkt de radiator te zweven als een kunstwerk tegen de muur. Deze nieuwe radiator is ook uiterst geschikt voor renovatieprojecten. Dankzij het gepatenteerde Zehnder Easytube System kan de radiator immers op eenvoudige wijze aangesloten worden op het bestaande leidingnet. Op Batibouw stelt Zehnder een prototype van de Zehnder Fina voor. De radiator is in centrale verwarming versie beschikbaar vanaf het voorjaar 2012. 
De Acova Karena is de nieuwste design handdoekradiator in het Acova gamma van Zehnder met een in het oog springend frame en moderne vlakke buizen. Het ontwerp is van King & Miranda Design, een gerenommeerd architectuur & design bureau, gevestigd in Milaan en gespecialiseerd in productdesign voor radiatoren en koelingsystemen. Het design breekt volledig met de klassieke vormgeving van de handdoekdroger. Het grote verwarmingsoppervlak staat garant voor een betere verspreiding van de stralingswarmte. Dankzij de uitsparingen kunnen handdoeken makkelijk op het toestel gehangen worden. De Acova Karena is beschikbaar in 5 verschillende hoogtes en 5 breedtes uitgevoerd in alle opties uit het Zehnder kleurenpallet.
 


 
Ventilatie
 
De nieuwe Zehnder-J.E. StorkAir ComfoD 160 is de kleinste unit uit de ComfoD reeks. Deze compacte warmteterugwinunit is ideaal voor comfortventilatie met warmterecuperatie in kleine woonunits (1-kamerappartement, studentenkot, serviceflat). De Zehnder-J.E. StorkAir ComfoD 160 bestaat in verschillende versies  met aangepaste bedieningen. Het systeem heeft een thermisch rendement  van meer dan 90 % en is standaard uitgerust met G4 filters.
 


 
Naast de ComfoD 160, wordt de ComfoD reeks ook nog uitgebreid met de Zehnder-J.E. StorkAir ComfoD 450 unit voor de grotere woning met een maximum luchtdebiet  van 450 m³/h bij 200 Pa. Met de uitbreiding van haar ComfoD reeks, biedt Zehnder Group Belgium voortaan een aangepaste ventilatieoplossing voor elke woning groot of klein.
 


 
Zehnder ComfoWell is de meeste recente innovatieve systeemoplossing van Zehnder Group Belgium. Het systeem verenigt een geluidsdemper en luchtverdeelkast in 1 element. Hiermee komt Zehnder tegemoet aan de grote vraag naar meer compacte geluidsdempers en luchtverdeelkasten omdat de bestaande oplossingen teveel beschikbare ruimte opeisten. Het systeem is eenvoudig samen te stellen dankzij glijprofielen volgens modulaire opbouw met gestandaardiseerde componenten. Dankzij zijn compacte afmetingen is het lichte systeem met uitstekende geluidsdemping geschikt voor plaatsing in kleinere ruimten.
 De vernieuwde Zehnder ComfoFond-L aardwarmtewisselaar onderging een hele reeks verbeteringen zoals een verbeterde isolatie, een krachtiger en energie-efficiënter circulatiepomp, identieke filters voor de ventilatie-unit en de  aardwarmtewisselaar. Dit resulteert in een beduidend performanter systeem dat garant staat voor een verhoogde energie-efficiëntie van het ventilatiesysteem. De ComfoFond-L onttrekt energie uit de grond via een vloerstoflus onder het aardoppervlak. Het gebruik van aardwarmte resulteert in lager energieverbruik. Het systeem is geschikt voor de conditionering van de aanvoerlucht d.i. de voorverwarming van buitenlucht in de winter en voorkoeling en ontvochtiging van buitenlucht in de zomer.
 


 
Verder lanceert Zehnder op Batibouw haar geoptimaliseerde enthalpiewisselaar met geavanceerd polymeermembraan voor de ComfoD 350 (550 volgt in de loop van 2012). De enthalpiewisselaar recupereert warmte en vochtigheid uit de afvoerlucht en houdt de luchtvochtigheid op peil in de woning, waardoor het comfort in de woning aanzienlijk wordt verhoogd. De toepassing van het polymeermembraan in de nieuwe enthalpiewisselaar biedt belangrijke voordelen ten opzichte van de bestaande enthalpiewisselaar met cellulosemembraan: het membraan is vorstbestendig en voorzien van Microban® antimicrobiële technologie die de ontwikkeling van schimmel en bacteriën verhindert. De wisselaar is wasbaar, heeft een langere levensduur en garandeert een constante goede werking.
 De Zehnder Filterbox 150/180, tot slot, biedt een oplossing voor de fijnstof problematiek. De filterbox werd speciaal ontwikkeld voor woningen waarin extra filtering gewenst is. De Filterbox 150/180 wordt na de warmteterugwinunit in het aanvoerkanaal naar de woning geplaatst. Hierdoor wordt de aangevoerde lucht voor hij de woning zelf bereikt nog eens extra op fijnstof gefilterd, na een eerste filtering door de G4 filter in de ventilatie unit. De fijnstoffilter in deze Filterbox is geschikt om stofdeeltjes kleiner dan 1µm (0,001mm) te filteren en vangt minimaal 80% van de fijnstofdeeltjes op. Deze oplossing is zeer geschikt voor mensen met gevoelige luchtwegen.
 Deel dit artikel:

Onze partners