8-koppige jury om winnaars van Belgian Building Awards 2023 aan te duiden

Op dinsdag 14 maart 2023 worden de prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op BATIBOUW. Dit evenement lauwert de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven. De Belgian Building Awards zijn een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Palindroom en Architectura. Inschrijven kan tot en met 20 januari 2023. Intussen is ook de jury die de winnaars zal aanduiden, bekend gemaakt.

In de categorie 3-2-1 façade gaat de organisatie op zoek naar de interessantste 3-, 2- en 1-gevelwoningen. Viergevelwoningen komen dus niet in aanmerking.

Mixed Use is bestemd voor projecten waarin meerdere functies gecombineerd worden.

Voor de eerste keer reikt de wedstrijd ook een Sustainability Award uit. Het gaat hier over duurzaamheid in de breedste betekenis van het woord met focus op Groen (efficiënt ruimtegebruik, vrijwaren open ruimte, biodiversiteit, integratie van groen), Blauw (waterhuishouden), circulariteit en CO².

Net als elk jaar bekronen de BBA met de Pioneer Award een persoon of organisatie die pionierswerk verricht heeft voor de bouw- en architectuursector en daar ook de nodige impact mee gecreëerd heeft.

 

8-koppige jury

Twee vorige winnaars van de Pioneer Award, steven beckers (Bopro / LATERAL THINKING FACTORY DEVELOPMENT) en Tim Vekemans (RE-ST architectenvennootschap) zetelen in de jury. De andere juryleden zijn Charlotte van de Water (Agoria), Fabien Dautrebande (oPla architecture), Ilse Claes (Embuild Limburg), Arnaud Tandt (FEBELCEM / Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV)Philippe Selke (Palindroom/Architectura) en Rik Neven (Palindroom/Architectura).

Vorig jaar waren de winnaars Studio Jan Vermeulen - Architectuur en Stedenbouwen Tom Thys Architecten voor De Korenbloem in Kortrijk (Groepswoningbouw), Laura Muyldermans (Rookie of the year), a2o-architecten en AAC architecture voor Straf! School met Lef in beringen (Herbestemming) en RE-ST architectenvennootschap (Pioneer award).

Ben jij een van hun opvolgers?
Inschrijven kan tot en met 20 januari.

Deel dit artikel:

Onze partners