Aco ontwikkelt efficiënte afvoer voor elke tuinconstructie: de Gully infiltratieput

De Gully infiltratieput van ACO zorgt voor een voordelige en efficiënte afvoer van regenwater wanneer er geen aansluiting op riolering of regenton aanwezig is. Door de eenvoudige plaatsingsmethode is deze infiltratieput een goede oplossing bij verbouwingen.

 

Onze tuinen worden gekleurd door aanbouwen, carports en tuinhuizen. De nieuwe wetgeving laat voortaan ook grotere constructies toe zonder vergunning. Maar waar bij aankoop vaak niet over nagedacht wordt is de juiste afvoer van regenwater.

Zo’n tuinhuis of pergola heeft vaak een relatief groot dakoppervlak dat ook veel regenwater opvangt. Vaak ligt er geen aansluiting op de riolering of op een regenwaterput voor handen. Om schade aan de tuin te vermijden en het regenwater op een juiste manier af te voeren, biedt ACO een oplossing aan: de Gully infiltratieput.

 Met de Gully infiltratieput biedt ACO een efficiënte en voordelige oplossing voor waterafvoerInfiltreer regenwater in de ondergrond

 
Met de Gully infiltratieput heb je een snelle en prijsvriendelijke manier voor een efficiënte afvoer van water. Via deze put infiltreert het niet vervuilde water in de ondergrond van de tuin.

De kunststoffen Gully is 58 cm hoog. De put heeft een diameter van 20 cm en de oprand waar het bijgeleverde gietijzeren rooster inpast is 25,6 cm bij 25,6 cm. De opvangbuis heeft een opvangcapaciteit van 11 liter.

 

Makkelijk te plaatsen


De infiltratieput is zeer eenvoudig qua inbouw en gebruik.

Men graaft een gat op een diepte van ca. 60 cm en plaatst de infiltratieput erin.
Rondom brengt men grof zand of wit zand aan. In gebieden met kleigrond voorziet men best nog een extra kiezellaag. 
 

De Gully infiltratieput van ACO is zeer eenvoudig qua inbouw en gebruik


Vervolgens plaatst men de verharding in gestabiliseerd zand of een mortelbed en laat men deze mooi aansluiten tegen de oprand van de infiltratieput. 

Deel dit artikel:
Onze partners