ACO ontwikkelt Euroline Harmony afvoergoten

In navolging van de roosters met een antraciete luxe-coating, biedt ACO nu in de Euroline afvoergoten de ‘Harmony’-reeks aan. Deze gepoederlakte designroosters werden door ACO ontwikkeld met de bedoeling hen harmonieus te laten integreren in de buitenverharding van de woning, terwijl de kleur wordt afgestemd op de kleur van het buitenschrijnwerk.

Afvoergoten maken een essentieel deel uit van de buitenverharding in elke tuin. Ze vangen hemelwater op en vergemakkelijken het onderhoud van de tuin. In navolging van de roosters met een antraciete luxe-coating, biedt ACO nu in de Euroline afvoergoten de ‘Harmony’-reeks aan. Deze gepoederlakte designroosters werden door ACO ontwikkeld met de bedoeling hen harmonieus te laten integreren in de buitenverharding van de woning, terwijl de kleur wordt afgestemd op de kleur van het buitenschrijnwerk.Kleurenpalet

ACO onderzocht welke kleuren in België courant gekozen worden voor ramen, deuren, garagepoorten, carports, dakoversteken, poorten van opritten, ... en kwam tot een selectie van 7 kleuren: dennengroen, 
antracietgrijs, zwartgrijs, betongrijs, steengrijs, lichtgrijs en crèmewit. 

De roosters in deze kleuren zijn standaard uit stock leverbaar. De ‘Harmony’-reeks is hiermee natuurlijk niet allesomvattend. Inspelend op modetendenzen zal ACO het aanbod met de jaren veranderen, al zullen grijstinten steeds het aanbod domineren.


Roosterdesign

ACO biedt twee Euroline roostertypes in RAL-kleuren aan. Ze verschillen qua design en materiaal. Het gietijzeren sleufrooster met belastingsklasse B 125 kN wordt meestal in de oprit of voor de dorpel van de garage gelegd. Het verzinkt stalen sleufrooster A 15 kN komt elders rondom de woning, al voldoet ook dit rooster voor de passage van stapvoets rijdende personenwagens. Wel is er een verschil in de inbouwhoogte: 100 mm voor een gootlijn met gietijzeren rooster en 97 mm voor een gootlijn met verzinkt stalen rooster. Verder wordt deze ‘Harmony’-reeks ingebouwd zoals een traditionele afvoergoot.

De oppervlakte van de coating kan omschreven worden als mat met ruwe textuur. ACO koos deze coating omwille van de harmonie met de buitenverharding. Bovendien benadrukt ACO dat de ruwe textuur de roosters nog meer krasbestendig maakt.

De roosters zijn zowel op goot als los verkrijgbaar. Indien een tuin reeds voorzien is van Euroline afvoergoten, kunnen deze zonder breekwerk voorzien worden van een kleur naar keuze. 

 

 

Deel dit artikel:

Contacteer ACO

Onze partners