ACO stelt nieuw infiltratiesysteem voor

ACO, een fabrikant van waterbekkens, stelt zijn nieuwe ACO Garden Infiltration Line infiltratiesysteem voor. Het infiltratiesysteem moet ervoor zorgen dat er praktisch kan worden omgegaan met opgevangen regenwater.

Garden Infiltration Line

Het Garden Infiltration Line infiltratiesysteem zorgt voor de infiltratie van opgevangen water in de grond. Het systeem gebruikt daarvoor infiltratieblokken die aangesloten zijn op standleidingen van daken, maar de overloop van een regenwaterput kan ook worden gekoppeld. Het opgevangen water gaat eerst  door een inspectieschacht, waarin het water gefilterd wordt van bladeren en vuil door een vuilvangmand met mazen. Het gefilterde water wordt daarna opgenomen door de rotswol en dan geleidelijk vrijgegeven aan de ondergrond. Elk infiltratieblok heeft een buffercapaciteit van 118,8 liter.

Voordelen

Het systeem heeft verschillende voordelen. Zo is het erg flexibel en vrij eenvoudig, zodat op eender welk moment van de bouw er nieuwe infiltratielijnen kunnen worden aangelegd. De plaatsingskost is goedkoper dan andere alternatieven en de blokken worden discreet weggewerkt, zodat de tuin niet beschadigd wordt en het zicht niet wordt verstoord.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage