ADAGIO: premium plafonds van Knauf Ceiling Solutions

Knauf Ceiling Solutions introduceert ADAGIO: een premium assortiment minerale plafonds dat nieuwe normen stelt in de planning, het ontwerp en de realisatie van hoogwaardige plafondoplossingen voor moderne en comfortabele interieurs. De gladde, ultrawitte plafondafwerking creëert een visueel opvallende esthetiek en een omgeving waarin natuurlijk licht een hoofdrol speelt.

Met zijn zuiver witte oppervlak creëert ADAGIO ruimtes die inspireren en kalmeren door hun fraaie esthetiek. De plafondafwerking reflecteert 88% van het licht en dompelt ruimtes onder in natuurlijke helderheid en warmte. De hoge lichtreflectie vermindert de afhankelijkheid van kunstlicht waardoor energie bespaard wordt, vermoeidheid van de ogen vermindert en visueel comfort verbetert. In combinatie met het lage glansniveau en de homogene oppervlaktestructuur levert ADAGIO een modern uiterlijk en verbetert het welzijn van de gebruikers.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk design

De uitzonderlijke productkwaliteit van ADAGIO zorgt ervoor dat het plafondontwerp ook op de lange termijn mooi blijft. De lage luchtdoorlaatbaarheid tot PM1 (geen filtereffect) zorgt voor een langdurig helder plafond. Het robuuste, krasbestendige oppervlak zorgt voor een eenvoudige reiniging, snelle installatie, lange levensduur en betrouwbaarheid het minimaal onderhoud. Volledig vacuüm geverfde randen verminderen het risico op beschadiging tijdens transport en montage. Met veelzijdige afmetingen, randdetails en installatieopties (inleg, half verdekt, verdekt) biedt ADAGIO architecten en ontwerpers creatieve vrijheid.

Akoestisch comfort

Geluid speelt een cruciale rol in een ruimte en heeft een positieve invloed op concentratie, werk en samenwerking. Met het ADAGIO-assortiment kunnen architecten en ontwerpers ruimtes creëren die net zo goed klinken als ze eruitzien. ADAGIO Acoustic+ combineert goede geluidsabsorptie en overlangs-geluidisolatie (0,65 αw en 39 dB), ideaal voor vergaderruimten en wachtruimten. ADAGIO Alpha+ biedt de hoogste geluidsabsorptiewaarde van αw = 1,00, perfect voor open ruimtes. ADAGIO dB+ biedt uitstekende geluidsdemping (41 dB tot 43 dB) om gesprekken vertrouwelijk te houden. ADAGIO HD+ zorgt voor merkbare geluidsreductie in kleinere ruimtes en is verkrijgbaar in 19 mm, 30 mm en 35 mm dikke plafondpanelen.

Gecertificeerde kwaliteit en duurzaamheid

Het volledige ADAGIO-assortiment is gecertificeerd volgens internationaal erkende normen, zoals Klasse A+ VOC-emissies, Indoor Air Comfort Gold en Fins M1. Deze certificeringen bewijzen dat ADAGIO een positieve bijdrage levert aan de optimalisatie van de luchtkwaliteit binnenshuis. Bovendien bestaan de plafondpanelen uit tot 59,6% (ADAGIO Alpha+) gerecycled materiaal en voldoen ze aan hoge duurzaamheidsnormen in overeenstemming met Cradle to Cradle Certified® Bronze en de Duitse "Blaue Engel".

Bron: Knauf Ceiling Solutions
Deel dit artikel:
Onze partners