Aeon Architecten: "Archicad was een ware openbaring"

Aeon Architecten is een jong dyanamisch architectenkantoor met een no nonsens aanpak. Hun architectuur typeert zich door een strakke en sobere tijdloze stijl. Door expertise in zowel de private, collectieve als tertiaire projecten zijn ze een bouwpartner voor totaalprojecten voor zowel nieuwbouw, renovatie, interieur als shopdesign. Van voorontwerp tot afwerking en maatwerk meubulair. Na 3 jaar botsten ze tegen de grenzen van hun modelleerpakket aan en ontstond de zoektocht naar een alternatief. Na intensief onderzoek is de keuze gemaakt voor ARCHICAD.

Wij geloven in BIM

De overstap van 2D naar 3D was heel natuurlijk. Mensen denken van nature driedeminsionaal waardoor ARCHICAD heel intuitief aanvoelt. Dit werkt ook door tot op de werf. "We laten de aannemer 3D details zien van hoe het moet worden. Zij zien dan meteen: 'Aaah, moet het zo'. Dit scheelt echt euro's", zegt Valerie van Gucht. Kevin Nechelput vult aan: "Doordat we de ruimtelijkheid van het gebouw konden ervaren met de 3D navigatie, was het mogelijk de ruimtes efficiënter in te delen. In één project konden we daardoor 7 in plaats van 6 appartementen plaatsen. Daar was de bouwheer ook zeer content mee."

 

Omschakeling organiseren

Aeon Architecten heeft de keuze gemaakt om over te schakelen van Vectorworks naar ARCHICAD. Maar hoe verloopt zo'n omschakeling naar een BIM pakket? En hoe organiseer je het bureau rond het werken met BIM toepassingen? Ze hebben zich de overstap nog geen seconde beklaagd en willen daarom hun positieve ervaringen delen. Bekijk de presentatie van het seminarie en leer van hun adviezen en waar op te letten bij het overschakelen naar een echt BIM pakket.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage