Albintra creëert aangename werkomgeving voor zijn werknemers

Albintra is een middelgroot transportbedrijf dat gelegen is in een kleine industriezone te midden van groene velden. De bedoeling was om een aangename werkomgeving te creëren. De klant heeft een warme en persoonlijke band met zijn werknemers. Die band komt ook duidelijk terug in de werkomgeving. Fritz Hansen leverde het meubilair.

Het gebouw bestaat uit vier verschillende delen, elk met hun eigen karakter. Zo is er een 3.500 vierkante meter grote betonnen loods voor opslag, een groene sokkel voor de distributie, een zwevende zwarte balk waarin de kantoren zijn gehuisvest en een lunchruimte met terras.

 

Architecturale aanpak

Het gebouw is om te beginnen opgetrokken uit standaard industriële materialen zoals beton, glas en staal. Om het geheel een leuke twist te geven, werden daar andere zaken aan toegevoegd: groen beton, bronskleurig aluminium, en glanzend zwart staal. Hiermee zorgde Crepain Binst Architecture uit Antwerpen voor een iets meer architecturale aanpak dan doorgaans het geval is bij het ontwerp van distributiecentra.

 

Warm en tijdloos interieur

Om ervoor te zorgen dat al deze materialen goed tot hun recht komen, hebben we besloten om ze ook in het interieur te integreren. Een duidelijke indeling met open werkplekken in combinatie met vergaderlokalen zorgen voor een transparant en overzichtelijk interieur. De wens van de klant, namelijk een warm en tijdloos interieur, werd volledig ingewilligd door de gekozen materialen. Er werd voornamelijk gewerkt met fineer, linoleum en donkergrijs glas. Dit werd gecombineerd met witte muren en tapijt met groentinten. Zowel los als vast meubilair werd op maat gemaakt of aangepast zodat het perfect past en om ervoor te zorgen dat alle materialen meer dan één keer worden gebruikt. Dit vergroot de rust die het gebouw uitstraalt.

 

Combinatie van koude en warme materialen

De ingerichte ruimtes kunnen worden verdeeld in kantoren en vergader- en ontvangstruimten. De vergader- en ontvangstruimten worden gekenmerkt door het gebruik van polybeton in combinatie met warme materialen. Op het gelijkvloers zorgt koperkleurig aluminium voor extra warmte. Op de eerste verdieping werd dan weer gewerkt met fineer, in de kantoorruimtes is het een combinatie van fineer met en zwart linoleum. Alle kantoorunits werden voorzien van wit meubilair met een felgroen accent. De vergaderlokalen en directiekantoren zijn afgeschermd met grijze glazen wanden. Ze bieden de nodige privacy en zijn tegelijk toch open genoeg zodat ze helemaal in de visie van de klant passen.

 

Gebouw en interieur stralen degelijkheid uit

Er werd voor diverse redenen gekozen voor het meubilair van Fritz Hansen. De klant wilde een zeer stijlvol interieur zonder dat het meubilair te aanwezig was. Daarnaast was het ook de bedoeling dat de gebruiker van het gebouw meteen de degelijkheid aanvoelt waarvoor het bedrijf staat.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage