Alcoa actualiseert zijn GT70S ‘steel look’-serie

De aluminiumgigant Alcoa heeft een reeks aanpassingen aan zijn GT70S ‘steel look’ doorgevoerd, de fraaie afwerking voor de RT-raamsystemen. Esthetisch valt vooral de geïntegreerde stolpnaald op. Verder zijn ook een waaier aan aansluitprofielen ontwikkeld om juiste aansluitingen te garanderen met inbouwrolluiken en screens.

Prestatie in klasse

Met de RT-raamsystemen hoopt Alcoa een raamoplossing aan te bieden die betaalbaarheid en kwaliteit combineert. De systemen zijn dan ook uitvoerig getest en zouden aan de hoogste eisen op het vlak van inbraakwerendheid, brandwerendheid, thermische isolatie, wind- en waterdichtheid, en geluidsisolatie moeten voldoen. Naargelang de plaats van het raam kunnen de eindgebruikers overigens kiezen uit 5 isolatieklasses. Het uitzicht van een raamsysteem kan echter even doorslaggevend zijn als de prestaties. En daarom ontwikkelde Alcoa de GT70S ‘steel look’: de stalen, slanke afwerking voor de RT-serie.

 

Verbeteringen

De steel look is niet nieuw, maar Alcoa heeft sinds kort enkele verbeteringen doorgevoerd. Ten eerste past de deurvleugel (naar binnen of naar buiten) nu in de stijl van de kaders en de raamvleugels. Verder is de stolpnaald in het raam aangepast om beter te integreren met de raamvleugels en de rest van de GT70S. Alcoa heeft de RT-systemen ook breder inzetbaar gemaakt door het lanceren van nieuwe profielen die gemakkelijker samengaan met inbouwrolluiken, zonnescreens, en installaties in een hoek. Ook het beslag is opgewaardeerd: “We hebben het beslag aangepast in die zin dat het lichter is, zonder aan kwaliteit in te boeten. De overige aanpassingen die we aangebracht hebben maken het plaatsen van de systemen gemakkelijker,” wist Roger Cremer van Alcoa ons te vertellen op PolyClose.

 

Modern en uniform

Veel woningen en bedrijfspanden die vandaag de dag aan een renovatiebeurt toe zijn, kenmerken zich door slanke, stalen kozijnen. Deze kozijnen geven de panden een karakteristieke uitstraling, maar brengen tegelijkertijd nadrukkelijke beperkingen met zich mee, onder andere wat betreft de isolatiewaarde. Alcoa reikt met het GT70S-raamsysteem hiervoor een goede oplossing aan. Het systeem biedt dezelfde karakteristieke, slanke uitstraling als staal, maar dan met de isolatiewaarde, functionaliteit, duurzaamheid en het comfort zoals je van een hedendaags aluminium systeem mag verwachten. Eindgebruikers kunnen ten slotte ook nog kiezen voor extra inbraakwerende sloten.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage