Alcoa huldigt nieuw distributiecentrum in Harderwijk in

Met het splinternieuwe distributiecentrum in Harderwijk heeft Alcoa Architectuursystemen een pand dat aan alle wensen voldoet: optimaal voor de medewerkers, aansprekend voor klanten, inspirerend voor architecten en met respect voor het milieu. Bureau DENC tekende de plannen uit. 

Alcoa ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien, serres en gevels. “Door aanhoudende groei ontstond de behoefte aan een nieuw distributiecentrum dat ons logistiek optimaal bedient,” stelt salesmanager BELUX Roger Cremer. Hij leidt het projectteam dat namens Alcoa de nieuwbouw begeleidt. Cremer: “We stelden een logistiek plan op en werkten dit met architectenbureau DENC uit. Samen met Colliers International selecteerden we WDP Nederland en Hercuton voor de ontwikkeling en realisatie van het distributiecentrum.”

BREEAM ‘Very Good’
De bedrijfs-, kantoor- en testruimte van het distributiecentrum zijn ontworpen naar de laatste stand van de techniek. Verder voldoen alle ruimten aan strenge veiligheidsvoorschriften en de vereisten van BREEAM ‘Very Good’. Cremer: “Met dit duurzaamheidslabel geven we blijk aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als systeemleverancier zijn we altijd bezig met duurzame thema’s als isolatie en recycling.” 

 

Buitengevel als showroom
Met de buitengevel laat Alcoa zien wat het kan. De grote transparante vliesgevel met esthetische en zonwerende ‘vinnen’, de bijna onzichtbare structurele ramen, maar ook de aluminium sandwichbeplating en de aluminium profielplaten met daaroverheen de aluminium ‘vinnen’. "Het zijn allemaal eigen producten die we graag laten zien," aldus Cremer. Begin 2016 is de officiële opening van het distributiecentrum. Tot dan vindt de inhuizing plaats. Dit gebeurt gefaseerd, zodat Alcoa zijn klanten goed van dienst kan blijven.

Deel dit artikel:

Onze partners