AluK bouwt laklijn om en behaalt hiermee het hoogste QUALICOAT SEASIDE-label

Sinds april 2021 is de nieuwe laklijn van AluK in Hamme operationeel. De huidige poederlaklijn werd omgebouwd en aangepast met een nieuwe SEASIDE-voorbehandelingstechniek. AluK is al jarenlang expert in het poedercoaten van aluminium profielen en heeft nu ook het QUALICOAT SEASIDE-label in handen. Dit toont de hoge kwaliteit van de aluminium coating en de verbeterde corrosieweerstand aan.

QUALICOAT is een wereldwijd kwaliteitskeurmerk voor het hoogwaardig coaten van aluminium. De QUALICOAT organisatie controleert gecertificeerde bedrijven onaangekondigd op de kwaliteitseisen.Kwaliteit voor agressieve omgevingen

Bij AluK België worden de aluminium profielen al jarenlang in-house gepoedercoat Deze worden sinds de ombouw van de laklijn voorbehandeld met een hogere beitsafdracht van 2 g/m² i.p.v. 1 g/m², wat leidt tot een verbeterde corrosieweerstand.

Zo zullen de aluminium ramen en deuren van AluK met een SEASIDE-voorbehandeling een sterkere weerstand hebben in agressieve omgevingen zoals kuststreken, zware industriezones en stedelijke gebieden.

Het QUALICOAT SEASIDE-certificaat kan u hier downloaden.

Bron: © AluK

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage