Aluminium compositeplaat PREFABOND: moderne, gladde look, ook bij kleinschalige projecten

De nieuwe uitvoering van de aluminium compositeplaat PREFABOND vervolledigt optimaal het complete PREFA-systeem. Want net als de PREFA-dak-, gevel- en accessoireproducten is de gevelpaneel nu ook beschikbaar in de geliefde P.10-kleuren antraciet, zwart, Prefawit, hazelnootbruin en donkergrijs. Bovendien zorgen in totaal acht standaardkleuren voor een optische veelvoud op de gevel, waarbij de kleurkwaliteit en -consistentie gelijk blijven.

Met het complete systeem van PREFA met 5.000 verschillende producten kan een homogene en harmonische gebouwschil volgens persoonlijke wensen worden verwezenlijkt. Alle producten, montageaccessoires en aanvullende artikelen zijn perfect op elkaar afgestemd en worden samen geleverd. Zo wordt gegarandeerd dat alle onderdelen optimaal bij elkaar passen en dat het resultaat aan de hoogste optische en kwalitatieve eisen voldoet. 

 

 

Sterk en duurzaam

Een speciale materiaalmix maakt de plaat uiterst stabiel en zorgt voor een hoge buig- en schokbestendigheid. De aluminium dekplaat op de kleurgelakte zichtbare kant wordt tijdens een voortdurend bandlakproces (coil coating) met hoogwaardige lak veredeld en aansluitend tijdens het smeltfixeerproces op een minerale polymeerkern aangebracht.

Op aanvraag is ook de levering met A2-kern mogelijk om aan extreem hoge brandbeschermingseisen te voldoen. De hoogwaardige oppervlaktelaag beschermt de plaat decennialang tegen weersinvloeden en is bovendien extreem kleur- en vuilbestendig. 

 

Veel vormgevingsvrijheden

 

De aluminium compositeplaat PREFABOND biedt heel wat vormgevingsmogelijkheden, met alle voordelen van een aan de achterzijde geventileerde vliesgevel. De duurzame grondstof aluminium wordt zowel in de nieuwbouw als bij saneringen gebruikt en zorgt ook bij het interieurdesign voor een bijzondere look.

Het standaardpaneel heeft een buisformaat van 4.010 × 1.535 mm (bruikbaar formaat van 4.000 × 1.525 mm) en is in individuele snijgroottes verkrijgbaar, en dat alles bij een gewicht van slechts 7,6 kg/m2.

 

Veelzijdige montage-en bewerkingsmogelijkheden

Een bijkomend voordeel zijn de verschillende montagemogelijkheden. De aluminium compositeplaat PREFABOND kan op houten onderconstructies worden geschroefd, op aluminium onderconstructies worden geklonken en op beide constructies worden geplakt.

De plaat zorgt daarmee voor een elegante, homogene verschijningsvorm op zowel grote als kleine oppervlakken of creëert heel bewust een architectonische verfijndheid. Want dankzij veelzijdige bewerkingsmogelijkheden zoals frezen, boren en kanten kunnen unieke gevel- en muuroppervlakken worden vormgegeven. 

Bron: Prefa
Deel dit artikel:

Contacteer PREFA, dak – gevel – solar

Onze partners