André Duval brengt jonge creatieve entrepeneurs samen in ‘t Groen Kwartier

In samenwerking met André Duval, mede-oprichter en ex-CEO van reclamebureau Duval Guillaume, brengt Vanhaerents een nieuwe generatie kunstenaars naar ‘t Groen Kwartier. De combinatie van kunst en architectuur is naar eigen zeggen een centraal deel van de filosofie van Vanhaerents als projectontwikkelaar.

In samenwerking met André Duval, mede-oprichter en ex-CEO van reclamebureau Duval Guillaume, brengt Vanhaerents een nieuwe generatie kunstenaars naar ‘t Groen Kwartier. De combinatie van kunst en architectuur is naar eigen zeggen een centraal deel van de filosofie van Vanhaerents als projectontwikkelaar.
Ruimte voor expressie en cultuur in ‘t Groen Kwartier

De oude Stookplaats van ‘t Groen Kwartier zocht nog een nieuwe invulling en André Duval had hiervoor een oplossing. In de Stookplaats zal een ruimte gemaakt worden waar jonge kunstenaars en creatieve geesten kunnen werken en vooral samenwerken. De ambitie is dus niet enkel kunst creëren, maar een nieuwe culturele generatie naar ‘t Stad te brengen.

André Duval vertelt: "De Stookplaats wordt een plek waar creatieve entrepreneurs met de meest diverse achtergronden mekaar kunnen ontmoeten en willen samenwerken in co-working spaces, in elkaars ateliers, in open ruimtes die alle kansen geven aan open geesten."
Jong, groen & monumentaal

Met ‘t Groen Kwartier wil men meer doen dan enkel een nieuwe woonplaats creëren voor honderden gezinnen, ook op andere vlakken zoals cultuur en gastronomie wil men Antwerpen laten groeien. Zo zal het initiatief van André Duval in goed gezelschap zijn met onder andere het nieuwe restaurant La Chapelle van Sergio Herman en kunsthal Extra City.

Deze troeven gecombineerd met de groene parken en de architectuur van het oude militaire hospitaal moeten van ‘t Groen Kwartier een trekpleister vormen voor iedereen die van het leven wilt genieten, zowel als woonplaats, culturele of culinaire bestemming. 

Deel dit artikel:

Onze partners