Antoine Dugardyn en BURO Interior steken immokantoor in een nieuw kleedje

Op een smal maar diep inlopend perceel in het historische Brugge kreeg een pand dat al een tiental jaar leeg stond een nieuwe bestemming. Immo Dewaele kocht het gebouw om er zijn kantoor onder te brengen; arch. Antoine Dugardyn en BURO Interior gaven het een volledig nieuw interieur.
Op een smal maar diep inlopend perceel in het historische Brugge kreeg een pand dat al een tiental jaar leeg stond een nieuwe bestemming.  Immo Dewaele kocht het gebouw om er zijn kantoor onder te brengen; arch. Antoine Dugardyn en BURO Interior gaven het een volledig nieuw interieur.



Het gebouw, dat oorspronkelijk werd ontworpen door Stéphane Beel, is daarbij grotendeels gerespecteerd.  Het interieur werd daarentegen wel volledig vernieuwd: het gebouw was voorheen een bankkantoor en deze zeer specifieke inrichting is nu eenmaal niet zomaar te hergebruiken voor een andere functie.

De geslotenheid die eigen is aan een bank werd omgebouwd tot een uitnodigend interieur met maximale toegankelijkheid en openheid.  Hiervoor werden om te beginnen de oorspronkelijke hoogteverschillen weggewerkt.  Een nieuwe verticale circulatie en een tussenverdieping werden ingebracht; de ventilatie en de technieken werden aangepast aan de hedendaagse normen.  Op de bovenverdieping is het landschapskantoor met boogdak behouden, een spanplafond frist het op.

    


Bij het binnenkomen springt meteen de vuurrode balie in het oog in de verder volledig witte ruimte.  Deze balie leidt het zicht het gebouw in, doorheen de transparante beglazing van een bespreekruimte, en versterkt zo het gevoel van ruimtelijkheid.  Achteraan het gelijkvloers bevinden zich verder nog een bespreekruimte en een directievergaderzaal.



De basiskleuren wit en grijs werden vooral bepaald door de originele gemarmerde vloer, die ook in de oorspronkelijke trap was terug te vinden.  De opvallende lichtlijnen die doorlopen van de wanden in het plafond maken het interieur af.

Deel dit artikel:

Onze partners