Antwerps bouwproject Goed Arthur opgeleverd

In Antwerpen heeft Bontinck Architecture & Engineering in samenwerking met Conix RDBM Architects een nieuwbouwproject opgeleverd met de naam Goed Arthur. Het project sluit aan met de bouwhoogte en de functie van de bestaande bebouwing en is geïmplementeerd in het nieuw aangelegde Park Arthur. Daarnaast dragen ook de tuindaken van Avantgarden bij aan de groene omgeving. De stabiliteit werd verzorgd door Establis, de akoestiek door Scala Consultants en de bouwwerkzaamheden waren in handen van Van Laere nv

Bestaand bouwblok fris gevarieerd

Het project is opgedeeld in 30 serviceflats en 198 RVT-kamers, waarvan een deel luxe-RVT-kamers. Het gelijkvloers bevat een dagverblijf, een cafetaria en een aantal commerciële ruimtes. De achterliggende functies zorgen ervoor dat de lange bouwblokken worden opgedeeld in beheersbare stedelijke blokken. Bovendien is de inrit van de parking in het gebouw opgenomen en in de gevel geïntegreerd. Het nieuwe gebouw sluit nauw aan met de bouwhoogte van de bestaande bebouwing en sluit hierdoor het onderbroken bouwblok Boudewijnsstraat-Solvynsstraat-Miraeusstraat-Paleisstraat terug aan elkaar tot een logische aaneengesloten bebouwing. Toch hebben de architecten ook geprobeerd variatie te brengen in de gevels door serviceflats, luxe-RVT kamers en gewone RVT-kamers door elkaar te schikken. 

 

Wijk opgewaardeerd dankzij groene gordel

Bij dit project springen vooral de groendaken in het oog. Door de architectuur heeft een groot deel van de ruimtes zicht op de daken en fungeren deze dus als een tweede tuinvlak. Bovendien wordt het gebouw door het Park Arthur omsingeld dat na de aanleg aan de Stad Antwerpen is overgedragen. Er werd dus duidelijk gekozen voor een groen thema rondom én doorheen het gebouwencomplex. Dit thema in combinatie met de integratie van de andere omliggende gebouwen zorgt ervoor dat het nieuwbouwproject erg organisch overkomt. De bouwactiviteiten werden afgerond in april 2014.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners