Aquawall: een glad oppervlak zonder voegen

De klassieke wandbetegeling voor douches lijdt vaak na verloop van tijd onder het vocht dat het te verduren krijgt. De tegels komen los of er ontstaat schimmel op de wand. Badkamer Aquaconcept heeft daar met zijn aquawall een oplossing voor gevonden.
De klassieke wandbetegeling voor douches lijdt vaak na verloop van tijd onder het vocht dat het te verduren krijgt.  De tegels komen los of er ontstaat schimmel op de wand. Badkamer Aquaconcept heeft daar met zijn aquawall een oplossing voor gevonden.De aquawall is één groot vlak met veiligheidsglas van 8 mm


De achterwandbekleding bestaat uit één groot vlak met veiligheidsglas van 8 mm, dat op maat gesneden wordt. De bekleding bestaat dus uit een glad oppervlak zonder hoeken of kantjes, zonder naden of voegen en zonder profielen. Je kan de Aquawall zowel tegen een afgewerkte muur als tegen een bestaande tegelmuur verlijmen.  Het glas wordt altijd uitgesneden volgens de contouren van je badkamermuur, ook van schuine, waarna het gehard wordt. Omdat het glas vooraf uitgesneden wordt, komen medewerkers van Aquaconcept altijd op voorhand de maten opnemen. Ook de gaten voor het kraanwerk en voor de montage aan de glazen douchedeuren worden vooraf uigefreesd. Hierdoor ondervindt de sanitairdealer geen problemen bij het plaatsen en het waterdicht maken van de douche.Het glas van de Aquawall wordt op voorhand op maat uitgesneden


De Aquawall beperkt zich overigens niet tot badkamers, want het kan ook geïntegreerd worden in keukenontwerpen.

Aquawall is leverbaar in 2, 3 of 4 panelen, 3 à 4 weken na de maatopname,  met een maximale breedte van 1.800mm en maximale hoogte van 2.500mm.

''Railconcept'' en ''flatconcept''

Deze homogene wandbekleding zonder voegen of profielen past naadloos in het productassortiment van aquaconcept. Zo hebben ze ook het ''railconcept'' ontwikkeld: een douche-schuifdeur, maar zonder profiel onderaan of aan de zijkant. Onderaan de schuifdeur is er geen dichting, dus er kan zich ook geen vuil in ophopen. Bovenaan bevindt alles zich in een rond chroom profiel. Het ''flatconcept'' zorgt er dan weer voor dat het glas van de douchedeur en de scharnieren perfect in elkaar overlopen. De scharnieren zijn als het ware verzonken in het glas.


Met het railconcept kan er zich geen vuil meer in de benedendichting van de douche ophopenIn het flatconcept zijn de scharnieren verzonken in het glas.

Deel dit artikel:
Onze partners