Arch. Kati Lamens nieuwe voorzitter van architectenorganisatie NAV

NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, koos op zijn Algemene Vergadering van dinsdag 25 februari een nieuwe nationale voorzitter. Arch. Danny Windmolders geeft na vier jaar de fakkel door aan arch. Kati Lamens (47) uit Grimbergen. De nieuwe NAV-voorzitter was voordien al actief als woordvoerder bij NAV.

Met een open visie zal Kati Lamens samen met eerste ondervoorzitter Urbain Van De Voorde naar eigen zeggen verder de focus blijven leggen op de ondersteuning en promotie van het architectenbedrijf. Met de aanstelling tot directeur van Kris Baetens, die uitgebreide ervaring als directeur sectorwerking bij ondernemersorganisatie UNIZO meebrengt, zet NAV ook harder in op haar taak als de voornaamste belangenbehartiger van architecten in Vlaanderen.

 

Groei en bloei van NAV dankzij tandem Danny Windmolders-Bart Verstraete

De Algemene Vergadering kijkt met tevredenheid terug op het mandaat van arch. Danny Windmolders. Onder zijn voorzitterschap stampte NAV onder meer Vitruvius Academy, het eerste Architectencongres (2012), de Staten-Generaal van het Architectuuronderwijs en de Jo Crepain Awards (beide 2013) uit de grond. Danny Windmolders hechtte hierbij veel belang aan samenwerking en kwaliteitszorg.

Windmolders vormde hierbij een tandem met Bart Verstraete, die de organisatie de laatste tien jaar heeft geleid. Onder zijn impuls groeide de architectenvereniging van een kleine 1.000 leden naar meer dan 2.700 in 2013, en professionaliseerde het haar werking op het vlak van belangenbehartiging, bijscholing, helpdesk, informatieverspreiding en promotie. "De Vlaamse Architectenorganisatie is beiden dan ook erg dankbaar voor de verwezenlijkingen van de afgelopen jaren," klinkt het.

 

Arch. Urbain Van De Voorde staat voorzitter Kati Lamens bij als eerste ondervoorzitter

Kersvers voorzitter Kati Lamens is zaakvoerder van het gelijknamige architectuurbureau in Grimbergen met vier medewerkers. Eerder was zij al actief als voorzitter bij Architecten-Bouwers, en als ondervoorzitter en woordvoerder bij NAV. Zij zal in haar functie worden bijgestaan door arch. Urbain Van De Voorde van MT-Architecten, een bureau uit Sint-Niklaas met 3 vennoten en 2 medewerkers.

Naast de aanduidingen van Kati Lamens en Urbain Van De Voorde werden tevens de mandaten van ondervoorzitter, penningmeester en secretaris vernieuwd. Ir.-arch. Marc Hendrickx (Leuven) wordt penningmeester, arch. Philip Adam (Maldegem) secretaris, arch. Christophe Keirsbilck (3architecten, Roeselare) en ir.-arch. Sophie Loots (Loots³, Lommel) worden ondervoorzitters. Ook arch. Nele Sambre (Linden) en voormalig directeur Bart Verstraete worden als adviseurs opgenomen in het Dagelijks Bestuur. Guy Van Den Bogaert en Koen Willem nemen afscheid respectievelijk als ondervoorzitter en penningmeester en werden uitdrukkelijk bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.

 

Ondersteuning, belangenbehartiging en informatieverspreiding blijven de sleutelwoorden

Het management van de organisatie komt in handen van Kris Baetens (36) uit Denderhoutem. Kris Baetens is licentiaat in de rechten en heeft ruime ervaring met ondernemers en belangenbehartiging. Hij was bij UNIZO juridisch adviseur op de studiedienst en vervolgens coördinator Sociaal Overleg Sectoren. Sinds 2012 was hij er directeur Sectorwerking. Onder zijn belangrijkste mandaten vallen onder meer zijn functies als Sociaal Rechter bij de Arbeidsrechtbank in Brussel, woordvoerder van de werkgeversdelegatie in het Paritair Comité voor de Vrije Beroepen en voorzitter van de Sociale Commissie bij UNIZO.  Hij gaat op 3 maart aan de slag bij NAV.

Met de keuze van de nieuwe voorzitter, ondervoorzitter en directeur gaat NAV verder op de ingeslagen weg. Ondersteuning, belangenbehartiging en informatieverspreiding voor de meer dan 2.700 leden, blijven volgens de organisatie de sleutelwoorden.

Deel dit artikel:

Onze partners