ARCHICAD 22 in aantocht

GRAPHISOFT heeft de nieuwste versie van ARCHICAD aangekondigd. ARCHICAD 22 brengt een nieuwe design- en documentatie-workflow voor het ontwerpen van vliesgevels. Ook introduceert deze versie aanzienlijke verbeteringen voor modelleren en informatiebeheer en een betere performance in de 2D-weergave. KUBUS bezit exclusieve verkooprechten van ARCHICAD in de Benelux.

Het meest krachtige aan het nieuwe vliesgevel gereedschap is dat deze het gehele ontwerpproces beslaat, van ontwerp tot detaillering, met de juiste documentatie. 

De vliesgevel is uitgebreid met een vernieuwd patronen-generator waarbij de focus ligt op het gebruiksgemak en een verbeterde productiviteit.

  • Patronen kunnen eenvoudig in de instellingen of in het model gedefinieerd worden.
  • Het is eenvoudiger om een realistische weergave te bereiken. De vernieuwde subonderdelen zoals ramen, deuren, grijpankers en accessoires zijn per View in te stellen in de Model View Option Combinations.
  • Het is eenvoudiger om gebruik te maken van eigen gedefinieerde profielen.
  • De vernieuwde vliesgevel is nu ook geschikt voor de workflow met Grasshopper.

 

Meer flexibiliteit met parametrische profielen

De verbeterde profieleditor maakt het makkelijker om intelligente profielen te creëren voor kolommen, balken en wanden en bovendien de vorm en afmetingen van de bijbehorende dwarsprofielen te beheren via BIM-parameters.

Parametrische profielen kunnen door de gebruiker worden gedefinieerd en beheerd. De combinatie van standaard profielen, eigen gemaakte profielen en aanpassing door meerdere parameters geeft de gebruiker meer ontwerp mogelijkheden en verhoogd de productiviteit.

 

Verbeterde trap-gereedschap

Het trap-gereedschap is uitgebreid met de mogelijkheid om een vrije hoogte op te geven. Door middel van de Collision Detection is het mogelijk om deze vrij hoogte te valideren.

De mogelijkheden van bordes- en vloeraansluitingen zijn verder uitgebreid. Daarnaast zijn de documentatie- mogelijkheden van trappen verbeterd zoals voor de 2D weergave van monolitische trappen, trede- en niveau maatvoering als ook de weergave van de looplijn. 

 

Makkelijker berekeningen maken

Met expressies kunnen berekende waarden toegevoegd worden aan de elementen in het model. Een combinatie van element-eigenschappen met rekenkundige formules geeft ongekende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld ventilatie- berekeningen en aantal kilo’s staal per ligger of begroting. 

Expressies kunnen worden opgebouwd uit parameters en properties uit het model. Dit zijn modeleigenschappen dus bij wijzigingen in het model worden berekeningen automatisch doorgevoerd

 

Meer detail weergave in IFC modellen

Verbeterde importmogelijkheden van eigenschappen uit een IFC bestand waardoor deze beschikbaar komen in ARCHICAD properties. Verbeterde exportmogelijkheden naar IFC geven gedetaileerde informatie van bijvoorbeeld wandschillen.

 

Nu nog sneller

ARCHICAD 22 bevat ook de nieuwste (R19) CineRender-engine van Maxon, die stereoscopische of 360° weergaven biedt. Naast bovengenoemde features zijn er weer vele functionele verbeteringen doorgevoerd voor een nog betere productiviteit.

 

En verder...

Zoals elke nieuwe versie biedt ook ARCHICAD 22 weer een veelvoud aan verbeteringen die de kwaliteit van output en snelheid van werken verhogen.

Reling gereedschap:

  • Uitgebreidere opties voor de vormgeving van (hoofd)balusters.
  • Regeleinden zijn eenvoudiger aanpasbaar door de toevoegingen van hotspots.
  • Uitgebreidere opties voor de beëindiging van regel-einden.


IFC ondersteuning: 

  • De Import translator zet IFC eigenschappen om naar ARCHICAD properties en eigenschappen waardoor data uit het externe model in ARCHICAD functies te gebruiken of aan te roepen is, zoals in Expressies, Graphic Override Combination of Schedules.
  • In de export translator het mogelijk om meer gedetailleerde informatie te koppelen aan de export naar IFC. Eigenschappen gekoppeld aan de Building Materials en eigenschappen van schilhoeveelheden geven meer inzicht in de schil-informatie bij het gebruik van composieten zonder dat dit ten koste gaat van krachtige ontwerptools zoals de Composieten. 

ARCHICAD 22 is vanaf september 2018 beschikbaar. Benieuwd naar de nieuwe features? De wereldpremière op donderdag 14 juni is gratis te volgen via een livestream van GRAPHISOFT. Maak het mee tijdens dit unieke event en meld je nu aan.

Bron: KUBUS
Deel dit artikel:

Contacteer KUBUS

Onze partners