ARCHICAD Meetstaat Manager

KUBUS brengt voor de Belgische markt de Meetstaat Manager voor ARCHICAD uit. De Meetstaat Manager biedt een unieke workflow om een meetstaat te genereren volgens bureau-eigen werkmethoden, conform de VMSW. Hij kan automatisch alle benodigde en bovenliggende artikels toevoegen vanuit het BIM model, met inbegrip van niet gemodelleerde elementen. De ARCHICAD Meetstaat Manager analyseert, meet en adviseert om snel tot een betrouwbare meetstaat te komen.

Vrij in manier van modelleren 

In België zijn architecten verantwoordelijk voor het bepalen van de hoeveelheden voor aanbesteding. Dat kan heel arbeidsintensief zijn als het handmatig berekend moet worden. Ook het verwerken van lopende wijzigingen is een vervelende klus. Daarvoor biedt de ARCHICAD Meetstaat Manager de oplossing. De ARCHICAD Meetstaat Manager werkt direct vanuit elk BIM model, analyseert deze en genereert zijn eigen meetstaten; zonder afhankelijk te zijn van extra tussenstappen. Waar de meeste meetstaat systemen een rigide workflow afdwingen, laat de ARCHICAD Meetstaat Manager de gebruiker vrij in zijn manier van modelleren. De Meetstaat Manager analyseert de gegevens en geeft de gebruiker feedback via meldingen over niet-geclassificeerde of zelfs ontbrekende informatie. Hierdoor is de meetstaat snel up-to-date, volledig én te vertrouwen.

Ronald de Graan, directeur producten bij KUBUS: "Wij zien dat BIM in Vlaanderen aan het doorbreken is. Niet alleen het gebruik van ARCHICAD neemt snel toe, maar ook de diepgang die gebruikers in het BIM proces nastreven en bereiken. Daar sluit deze add-on perfect op aan."
 

Speciale features

Omdat de Meetstaat Manager met elk model kan omgaan, zijn ook modellen van toeleveranciers via IFC in ARCHICAD in te lezen en toe te voegen aan de meetstaten. Er zijn speciale features om snel alternatieve meeteenheden te bekijken en toe te passen volgens de VMSW-artikellijsten. Deze artikellijsten zijn aan te passen binnen ARCHICAD zonder externe bestanden te gebruiken. Dit kan dus per project maar ook als basisopzet opgenomen worden in een bureautemplate. Dit is uniek voor BIM software. Uiteraard ontbreekt een export naar Excel niet om de gegevens elders te gebruiken. Dit Excelbestand kan verder bewerkt en gebruikt worden, of worden ingelezen in calculatie- of bestekprogrammatuur zoals Archisoft.
  
Lynn Van Osselaer, productmanager ARCHICAD Vlaanderen bij KUBUS: “Door de Meetstaat Manager leert men veel over de kwaliteit van het BIM model. Fouten zijn eenvoudig met enkele stappen te corrigeren, zodat de kwaliteit van het BIM model en de kennis van het BIMmen zienderogen verbetert."

De ARCHICAD Meetstaat Manager is onderdeel van de Vlaamse KUBUS KeyMember Editie voor ARCHICAD en daarmee gratis beschikbaar voor gebruikers die deze Editie in huis hebben.

Bron: KUBUS
Deel dit artikel:

Contacteer KUBUS

Onze partners