Archifocus gaat opnieuw op zoek naar de mooiste architectuurfoto’s van België

Op 13 juni wordt op het evenement I am Architect in Ranst bekend gemaakt welke Belgische architectuurfotografen bekroond worden met een Archifocus-prijs. Deze wedstrijd vindt voor de tweede keer plaats. Architectuurfotografen kunnen nog tot 15 april hun beste architectuurfoto’s insturen. Hieruit stelt een jury van architecten een shortlist samen waaruit de uiteindelijke winnaars gekozen worden.
Op 13 juni wordt op het evenement I am Architect in Ranst bekend gemaakt welke Belgische architectuurfotografen bekroond worden met een Archifocus-prijs. Deze wedstrijd vindt voor de tweede keer plaats. Architectuurfotografen kunnen nog tot 15 april hun beste architectuurfoto’s insturen. Hieruit stelt een jury van architecten een shortlist samen waaruit de uiteindelijke winnaars gekozen worden.
Archifocus publieksprijs 2012: de Refuge in Gent door Laura Bown


Archifocus

De wedstrijd is een initiatief van Architectura en wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum Duurzaam BouwenXatrax en sponsor van het evenement verzekeringsmakelaar Assiver.

De wedstrijd staat open voor alle Belgische beroepsfotografen die regelmatig architectuurprojecten fotograferen. Om deel te nemen volstaat het om van één bepaald project een reeks van vijf foto’s te bezorgen aan info@architectura.be.


 


Archifocus Persprijs 2012: station Luik-Guillemins door Hendrik BiegsWinnaars

Uit alle inzendingen selecteert een architectenjury een shortlist van 8 combinaties waaruit de uiteindelijke winnaars gekozen worden. Deze shortlist is vanaf eind april 2013 te zien zijn op de website van Archifocus en op Architectura. Er worden aparte prijzen uitgereikt door een vakjury, een architectenjury en een persjury. De inzending die de hoogste gemiddelde score behaalt voor deze drie jury’s, wint de hoofdprijs. Daarnaast kan ook het publiek een winnaar uit de shortlist naar voren schuiven aan de hand van online stemmen op de website en stemmen via de Facebook- en Pinterest-pagina van Architectura.
Archifocus-prijs architectenjury 2012: de nieuwe brug in Vroenhoven door Tim Van de Velde


Vorig jaar telde de eerste editie van Archifocus 41 inzendingen van hoge kwaliteit. Winnaars waren Koen Van Damme (prijs vakjury), Tim Van de Velde (prijs architectenjury), Hendrik Biegs (prijs persjury) en Laura Bown (publieksprijs). Wie de winnaars zijn van de tweede editie zal op 13 juni bekend gemaakt worden in Campus Vesta in Ranst tijdens het evenement I am Architect.

Voor meer uitleg over de wedstrijd en voor een overzicht van de projecten uit de longlist en shortlist kan u terecht op Archifocus.be.

Archifocus-prijs vakjury 2012: de VM Residence in St-Martens-Latem door Koen Van DammeDeel dit artikel:

Onze partners