Architect Karel Lowette wordt kabinetschef van minister Pascal Smet

Pascal Smet, Minister van Openbare Werken en Mobiliteit van de nieuwe Brusselse regering, heeft zopas architect Karel Lowette aangesteld als zijn kabinetschef. Hij blijft ook managing partner van zijn bureau Lowette & Partners

Hoewel architecten een serieuze impact teweeg brengen op het uitzicht van het straatbeeld en de organisatie van onze maatschappij, kom je nauwelijks architecten tegen die een politiek ambt bekleden. De bekendste uitzondering is Frieda Brepoels, burgemeester van Bilzen en verder is er – zij het iets meer op de achtergrond - Jan Vermassen, raadgever Cultuur, media, sport en jeugd bij minister Crevits. Maar dan heb je het ongeveer gehad.

Nu mag ook Karel Lowette aan dat rijtje toegevoegd worden. Hij komt aan het hoofd te staan van het kabinet van Brussels minister Pascal Smet. Op die manier kan hij mee vorm geven aan de publieke ruimte van Brussel en de mobiliteit in het gewest.

Dat politiek engagement ligt wel in de lijn van de andere functies die hij bekleedde in het maatschappelijk leven in Brussel. Zo was hij ook voorzitter van het Voka Comité Brussel, co-voorzitter van Brussels Metropolitan en ondervoorzitter van BECI (Brussels Enterprises Commerce and Industry). 

Het is trouwens niet de eerste keer dat karel Lowette zich politiek engageert. In de jaren negentig was hij adviseur op het kabinet van minister-president Charles Picqué (PS), waar hij zich bezighield met ruimtelijke ordening.

Karel Lowette blijft als managing partner wel waken over de continuïteit van Lowette & Partners. “Dankzij de nieuwe structuur van ons architectuurbureau Lowette & Partners, met de verruiming van het partnerschap, kan ik de functie van kabinetschef opnemen. Voor de dagelijkse leiding zal ik vooral bijgestaan worden door mijn partners Sigrid Banck en André Gérardy. Verder trad ingenieur-architect Sunita Singh toe tot het partnerschap en zal zij vooral de externe relaties van het kantoor behartigen.”

Om de integriteit van ons kantoor van zijn functie als kabinetschef te verzekeren laat Karel Lowette weten dat Lowette & Partners geen opdrachten inzake mobiliteit en openbare werken meer zal opnemen.

 

Lowette & Partners is als bureau vooral actief met grootschalige projecten in Brussel. Voor het Incubatiecentrum Arsenaal Brussel werd het bureau in 2010 genomineerd met een MIPIM-award.

Om meer te weten te komen over Karel Lowette als architect en mens, kan je hier het artikel lezen over Karel Lowette in De Praatstoel van Architectura.be. 

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage