Architect@Work: Isola stelt thermische en akoestische vloerisolatie voor

Isola, de fabrikant van thermische en akoestische isolatie uit Tongeren, stelde op Architect@Work in Kortrijk zijn vloerisolatie voor. Thermogran wordt gemaakt op basis van polyurethaankorrels heeft een sterke thermische en akoestische isolatiewaarde.

Zwevende vloer

De afgelopen editie van Architect@Work was voor veel bouwbedrijven de ideale gelegenheid om nieuwe producten voor te stellen. Isola vormde hierop geen uitzondering en liet ons kennis maken met Thermogran, een thermisch en akoestisch isolerende vloerisolatie. Thermogran creëert een soort zwevende vloer waarbij het isolatiemateriaal zich tussen de gebouwstructuur en de dekvloer bevindt.

 

Sterke akoestische prestaties

De vloerisolatie van Isola heeft een akoestische verbetering van 𝜟Lw = 25 dB tot gevolg. In combinatie met een Accorub-mat van 1cm dik (Thermogran 32) of 2cm dik (Thermogran 34) kan deze verbetering oplopen tot respectievelijk 𝜟Lw = 32 dB of 𝜟Lw = 34 dB. Het gebruik van Thermogran voor de isolatie van vloeren kan het akoestische comfort van gebouwen dus aanzienlijk verbeteren. Sinds 2013 is de Thermogran-reeks overigens EPB-gecertificeerd.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage