Architecte Zoë Van de Velde geeft uitleg bij renovatie van eigen woning

Architecte Zoë Van de Velde won in 2013 de Heritageprijs voor huisrenovatie. Ze verbouwde haar eigen huis in Kortrijk en gaf het de naam Black Box. Een klein huis met een groot karakter.
 

"Black Box is een moderne en comfortabele budget woning," vertelt architecte en eigenares Zoë Van de Velde. "Ruimte is schaars in de stad, dus moest ik optimaal gebruik maken van de plaats die ik had."  En die plaats is gering. Met een gevel van slechts drie meter breed moest Van de Velde creatief omgaan met de ruimte. De ramen, die even groot zijn als de deur, staan verticaal boven elkaar. Een strakke, zwarte gevel breekt met de ouderwetse buurtwoningen.


Groot gevoel

Een open keuken, die doorloopt tot het terras met knusse stadstuin, geeft een gevoel van ruimte. De open, witte, stalen trap loopt helemaal door tot boven, de derde verdieping. Een master-bedroom op de eerste verdieping ligt onder het bureel en hobbykamer van de bovenste etage.

Door de lichtinval te maximaliseren is het mogelijk om openheid en ruimtegevoel te creëren. Met een beperkt budget werd een modern en functioneel gebouw neergezet. Aandacht voor een duurzame materiaalkeuze complementeerde de energiebewuste, compacte aanpak.

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage