Architectonisch beton... in pixels!

Het Maison de la Petite Enfance in het Franse Clichy-sous-Bois – een nieuw gebouw dat een aantal voormalige crèches herbergt - heeft een opmerkelijke gevelafwerking gekregen. Het gebouw laat zich in de hoogste resolutie bewonderen. De gevel is gemaakt uit geprefabriceerde grijze betonelementen die in een elastomeer matrixmatrijs gegoten worden. De uitvoeringstekeningen gaan discreet schuil in de duistere zones die toevallig op die manier ontstaan. De witte lichtdoorlatende coating die gebruikt werd voor de afwerking, geeft dit grijze beton een moiré-effect mee dat mooi aansluit bij de functie van deze onthaalruimte. FEBE publiceerde dit artikel over het Maison de la Petite Enfance van Gaetan Le Penhuel Architectes reeds in het vakblad Beton.

Het Maison de la Petite Enfance in het Franse Clichy-sous-Bois – een nieuw gebouw dat een aantal voormalige crèches herbergt - heeft een opmerkelijke gevelafwerking gekregen. Het gebouw laat zich in de hoogste resolutie bewonderen. De gevel is gemaakt uit geprefabriceerde grijze betonelementen die in een elastomeer matrixmatrijs gegoten worden. De uitvoeringstekeningen gaan discreet schuil in de duistere zones die toevallig op die manier ontstaan. De witte lichtdoorlatende coating die gebruikt werd voor de afwerking, geeft dit grijze beton een moiré-effect mee dat mooi aansluit bij de functie van deze onthaalruimte. FEBE publiceerde dit artikel over het Maison de la Petite Enfance van Gaetan Le Penhuel Architectes reeds in het vakblad Beton.

 



 


Foto’s: Gaetan Le Penhuel Architectes / Hervé Abbadie.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage