Architectura op Wienerberger Brick Award 2012

Vorige week veroverde Bart Lens met zijn bureau Lens° Ass een Wienerberger Brick Award 2012 voor zijn hoeve in Gaasbeek (House DM). Dit is de eerste keer dat een Belgische architect met deze prestigieuze prijs aan de haal gaat. In het verleden stonden onder meer Peter Zumthor (2008), Thomas Rau (2008) en John Pawson (2006) op dat hoogste schavotje. Architectura.be was blij om er ook bij te zijn en maakte enkele filmpjes tijdens de persconferentie en de uitreiking op het stadhuis.

Vorige week veroverde Bart Lens met zijn bureau Lens° Ass een Wienerberger Brick Award 2012 voor zijn hoeve in Gaasbeek (House DM). Dit is de eerste keer dat een Belgische architect met deze prestigieuze prijs aan de haal gaat. In het verleden stonden onder meer Peter Zumthor (2008), Thomas Rau (2008) en John Pawson (2006) op dat hoogste schavotje. Architectura.be was blij om er ook bij te zijn en maakte enkele filmpjes tijdens de persconferentie en de uitreiking op het stadhuis.

 Bart Lens ontvangt de Award uit de handen van de heer Willy Van Riet van Wienerberger


Wienerberger plaatst met de tweejaarlijkse Brick Awards staaltjes van moderne baksteenarchitectuur in de kijker. Dit jaar viel deze eer dus onder andere te beurt aan Bart Lens. Met House DM in Gaasbeek toonde hij dan ook aan dat (klassieke) gemetselde bakstenen wel degelijk thuishoren in moderne architectuur.


(foto: Philippe Van Gelooven)


Lens balde vijf bestaande gebouwen samen tot een woning met een geïntegreerde dierenartsenpraktijk. De hoge koker (‘de konijnenpijp’), die uitgeeft op een binnenhof, is hierbij het verbindende element. In onze andere Architectura-artikels leest u meer over dit mooie project.
Katrien Nottebaert van Wienerberger toont zich voor de camera van Architectura.be zeer tevreden met de Belgische Brick Award laureaat


Laureaat Bart Lens was uiteraard erg blij met deze onderscheiding. Nadat hij vorig jaar met House DM al genomineerd was voor de Belgian Building Awards  en op de uitreiking van de Belgische Prijs voor Architectuur en Energie de Wienerbergerprijs voor de beste toepassing van keramische bouwmaterialen in ontvangst mocht nemen, levert dit knappe project hem dus opnieuw een mooie bekroning op. Architectura vroeg Bart Lens na de uitreiking wat deze onderscheiding voor hem betekent. Zijn reactie op dit goede nieuws ziet u binnenkort in een volgend artikel.


Architectura.be sprak na de uitreiking in het stadhuis van Wenen met laureaat Bart Lens


 

Deel dit artikel:
Onze partners