Architectuurwandeling in Leuven door Stad en Architectuur

Op zaterdag 14 mei 2011 brengt BVA een bezoek aan Leuven. Onder begeleiding van Stad en Architectuur vindt er een unieke architectuurwandeling "Dwars door de stad" plaats voor wie Leuven met een nieuwe blik wil verkennen. Op het programma staat hedendaagse architectuur in Leuven (2006-2010).
Op zaterdag 14 mei 2011 brengt BVA een bezoek aan Leuven. Onder begeleiding van Stad en Architectuur vindt er een unieke architectuurwandeling "Dwars door de stad" plaats voor wie Leuven met een nieuwe blik wil verkennen. Op het programma staat hedendaagse architectuur in Leuven (2006-2010).

Na de middag volgt een architectuurrondleiding in het Museum M "Op het dak van M". Het bezoek bestaat uit een unieke gidsbeurt die focust op de architectuur en beoogt de deelnemers meer inzicht te verschaffen in de specifieke eigenheden van het nieuwe museumcomplex.


Programma:

9u45        Samenkomst aan het Station van Leuven thv. het KBC-gebouw met brede luifel

10u00       "Dwars door de stad"

Een unieke Architectuurwandeling voor wie Leuven met een nieuwe blik wil verkennen. Op het programma staat hedendaagse architectuur in Leuven (2006-2010), met onder meer:

♦  de zogenaamde 'zwembadsite', 40 woningen ontworpen door BOB361


 Zwembadsite Leuven

♦  een nieuw entreegebouw op het binnenterrein van de faculteit Sociale Wetenschappen van Poponcini & Lootens (2009)

♦  studentenresidentie Herman Servotte van AWG en a2o (2005)

♦  het voormalige Oudheidkundige Instituut door architectengroep TV360 en Stéphane Beel Architecten omgevormd tot een gloednieuw gebouw voor de Vlerick Management School (2007)

♦  het nieuwe trappenhuis voor de Universiteitshal en Rectoraat van de K.U. (2007) van VBMarchitecten (nu Bogdan & Van Broeck en LAVA architecten)

♦  de nieuwe woonwijk Barbarahof, ruimte voor 200 woningen, drie commerciële ruimtes, 240 ondergrondse parkeerplaatsen en zo'n 400 fietsenstallingen volgens het masterplan van de Hasseltse Architect Alfredo De Gregorio


12u00        Lunch

14u00        'Op het dak van M'

Architectuurrondleiding in Museum M
Het bezoek aan M bestaat uit een unieke gidsbeurt die focust op de architectuur en beoogt de deelnemers meer inzicht te verschaffen in de specifieke eigenheden van het nieuwe museumcomplex.


16u30        Einde


Inschrijvingen:

De deelnameprijs per persoon all-in bedraagt 15 euro voor leden en 30 euro voor niet-leden. Architecten die vandaag lid worden van BVA nemen gratis deel. Overschrijven kan op rekeningnr. 733-0328087-63 van BVA met vermelding "Architectuurdag Leuven".

Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

Het aantal deelnemers aan deze architectuuruitstap, die niet bedoeld is voor een breed publiek, maar zich specifiek richt tot architecten, wordt om praktische redenen beperkt tot 2 groepen van max. 25 personen.
Snel inschrijven is dus de boodschap!

Let op: de inschrijving is pas definitief na het overschrijven van de deelnameprijs. Bedragen die overgeschreven worden na het afsluiten van de inschrijvingen worden onverwijld teruggestort. Bij eventuele annulatie wordt er niet teruggestort, maar vervanging van de ingeschreven deelnemer is wel mogelijk. Wie niet komt opdagen wordt administratieve kosten aangerekend. Dit geldt ook voor de leden.

Na verwerking van de gegevens wordt uw inschrijving per email bevestigd.
Deel dit artikel:
Onze partners