Argenta invisible concept op Batibouw 2016: onzichtbaar van deurkader tot plint

Soberheid en strakke lijnen zijn essentieel bij minimalistische architectuur. Wie daarvoor kiest, trekt die lijn ook graag in zijn interieur door. Scharnieren zijn dan liefst helemaal ingewerkt, technieken onzichtbaar geïntegreerd en deurlijsten niet langer zichtbaar. Het invisible concept van ARLU gaat nog een stap verder. Draaideuren kunnen - net als pivoterende deuren en schuifdeuren -  van deurkader over scharnieren en geleiders tot plinten onzichtbaar ingewerkt worden in een wand.

Onzichtbare draaideuren

Een strak interieur begint bij een aluminium deurkader dat men inpleistert en dus na afwerking niet meer te zien is. In combinatie met invisible Neo S-5 en M-6 (of optioneel neo L-7) scharnieren die zowel in het deurkader als -blad weggewerkt zitten, geeft dat een totaalpakket voor draaiende binnendeuren dat in alle opzichten beantwoordt aan de vraag naar een minimalistisch concept. Het invisidoor DL-assortiment is geschikt voor deurdiktes van (38 mm tot) 40 mm, 44 of 50 mm. Op Batibouw toont ARLU de invisidoor DL50 met ingebouwde deurdranger of deurpomp.

 

Pivoterende deuren even strak ingewerkt

Het onzichtbare, aluminium deurkader zorgt er in combinatie met een pivotscharnier voor dat ook pivoterende binnendeuren tot 100 kg even strak ingewerkt kunnen worden. Omdat  het pivotsysteem ingewerkt is in de deur in plaats van in de vloer, is dit invisidoor AX Pro systeem zowel voor nieuwbouw als renovatie een aan te raden oplossing, zeker bij vloerverwarming. De deur kan in beide richtingen open en blijft vast staan op 90°. Een actieve sluitdemping zorgt ervoor dat de deur bij het sluiten steeds terug op het nulpunt tot stilstand komt, in hetzelfde vlak als de wand.

 

Inbouwgeleidingsprofiel voor kamerhoge schuifdeuren

Het invisidoor SDX125-pakket bevat al langer het in te pleisteren deurkader en schuifdeurbeslag dat de strakke look benadrukt, maar nu is er ook een nieuw inbouwgeleidingsprofiel om onopvallend in het plafond in te bouwen. Dit stevige 3-kamer-profiel (geleidings- en afwerkingsprofiel in één) is voorzien van een zwaluwstaartprofilering waardoor het plakwerk goed hecht en er geen scheuren in komen.

 

Nu ook onzichtbare plinten

Van deurlijsten is er dus al langer geen sprake meer, en scharnieren en geleiders zijn niet langer zichtbaar. Restten nog de plinten als laatste obstakel voor een perfect strakke wand. Maar daar heeft ARLU een oplossing voor. De onzichtbare plinten zijn verkrijgbaar in 2 modellen: een dunne kleefplint en een verzonken plint waartegen gepleisterd kan worden. Achteraan zijn die voorzien van lijmgroeven en een zwaluwstaart profilering voor een goede hechting. Een laag primer zorgt ervoor dat je die rechtstreeks met de muur mee kan schilderen.

Deel dit artikel:
Contacteer ARLU
Onze partners