Argenta Pivotica Pro E: upgrade met regelbare bovenpivot

De Pivotica Pro van Arlu is een onzichtbaar scharniersysteem om pivoterende binnendeuren strak en ‘onzichtbaar’ ingewerkt te krijgen, optioneel voorzien van een ‘vasthoudstand’ op 90° (F90).

Die Pivotica Pro 100 gaat voortaan als ‘Pivotica Pro E 100’ door het leven en kreeg daarbij als belangrijkste upgrade een veel compactere inbouwhoogte (24,1 mm i.p.v. 58,1 mm) en ook regelbare bovenpivot aangemeten. Die zorgt ervoor dat je pivotdeuren voortaan veel gemakkelijker zowel onderaan als bovenaan kan afregelen.

Dat nieuwe (gepatenteerde) onderdeel beperkt meteen ook de speling boven de deur tot minimum 4 mm (wanneer je kiest voor een conventioneel plafonddeel beschikbaar in dezelfde kleuren als de bovenpivot: mat chroom, zwart of wit) of 6 mm bij een naadloos plafonddeel om mee in te pleisteren in het plafond). Een nieuwe, meegeleverde montagesleutel maakt de regeling zelfs bij een minimale deuropening bovenaan eenvoudig.

De Pivotica Pro E 100 is opnieuw geschikt voor binnendeuren met een maximaal deurgewicht van 100 kg en een maximale deurbreedte van 1 meter bij hoekopstelling en 2 meter bij een centrale opstelling.

Bron: Arlu

Deel dit artikel:

Onze partners