AST 77 toont bamboehuis op Mijn Huis Mijn Architect

Volgend weekend vindt Mijn Huis Mijn Architect plaats. Architectura is mediapartner en blikt alvast vooruit door enkele woningen op voorhand te bezoeken. Onze keuze viel op de eigen woonst met kantoorruimte van AST 77 waarin bamboe een belangrijke rol speelt. Dat sluit trouwens mooi aan bij bambooweekend dat dit weekend plaats vindt in Gent. Twee vliegen in een klap met andere woorden.
Volgend weekend vindt Mijn Huis Mijn Architect plaats. Architectura is mediapartner en blikt alvast vooruit door enkele woningen op voorhand te bezoeken. Onze keuze viel op twee woningen van AST 77 waarin bamboe een belangrijke rol speelt. Dat sluit trouwens mooi aan bij bambooweekend dat dit weekend plaats vindt in Gent. Twee vliegen in een klap met andere woorden.
In 2006 was architect ingenieur Peter Van Impe op zoek naar een eigen woonst met kantoorruimte voor zijn toen net opgerichte architecten- en ingenieursbureau AST 77. Na verschillende locaties in de regio Leuven - Aarschot - Diest - Tienen bezocht te hebben viel zijn oog op een naoorlogse rijwoning aan de rand van het stadspark in Tienen.

De woning, met een prachtig zicht op het stadspark, had ook een achterliggende garage die uitgaf aan één van de historische vesten van de stad. Na enig onderzoek bleek dat dit een volwaardig bouwperceel was en het de mogelijkheid bood om een volwaardige nieuwbouw te realiseren. Het bouwperceel dat net 60 m² groot was, had een beperkte breedte waardoor het nooit als potentieel bouwperceel aanzien was. Met een gevelbreedte van 3,50 m. en een bouwdiepte van 15 m. op de begane grond en 12 m. op de verdieping lag de uitdaging er in om een open en ruime woning met kantoor te ontwerpen dat 100% gebruik maakte van elke nuttige vierkante meter.

Voor verschillende zowel binnen- (vloeren – handrails – keuken) als buitentoepassingen (buitenterras) werd er van bamboe gebruik gemaakt.
Deel dit artikel:
Onze partners