Atelier Bow-Wow ontwerpt podium voor Belgisch Horst Arts & Music Festival

Het kasteel van Horst in Holsbeek, nabij Leuven – de thuishaven van stripfiguur De Rode Ridder – vormt sinds enkele jaren het decor van het Horst Arts & Music Festival. De organisatoren brengen hier internationale artiesten, muzikanten, architecten en designers samen voor een creatief en feestelijk weekend. Voor de vijfde en laatste editie tekent Atelier Bow-Wow uit Tokyo present.

Het Japanse bureau werd door de organisatoren uitgenodigd om “nieuw werk te creëren dat reflecteert op de historische context van de site.” Atelier Bow-Wow ontwierp een podium dat ze zelf omschrijven als “een houten box op de oever van het meer". De pulserende muziek zal de eenvoudige vorm activeren en vormt zo een antipode met het verstilde kasteel en dito landschap.

Spanningskabels verbinden de wanden langs beide zijden van het paviljoen en creëren een immaterieel dak dat lijkt op te gaan in de horizon. Het podium strekt zich uit vanop een platform ondergedompeld in water, net zoals het kasteel zelf lijkt te drijven op het meer.

Deel dit artikel:

Onze partners