Atletiekbaan Wouter Weylandt moet topprestaties garanderen

De Gentse deelgemeente Gentbrugge kreeg er recentelijk een topsportcomplex bij op de vroegere terreinen van de voetbalclub KRC Gent-Zeehaven; het “Wouter Weylandt-atletiekstadion”. De piste voldoet aan alle internationale competitienormen, inclusief aankomsttoren en elektronische tijdsregistratie. Voor de bouw van het stadion sloegen Sportinfrabouw en Aco Passavant de handen in elkaar.
De Gentse deelgemeente Gentbrugge kreeg er recentelijk een topsportcomplex bij op de vroegere terreinen van de voetbalclub KRC Gent-Zeehaven: het “Wouter Weylandt-atletiekstadion”. De piste voldoet aan alle internationale competitienormen, inclusief aankomsttoren en elektronische tijdsregistratie. Voor de bouw van het stadion sloegen Sportinfrabouw en Aco Passavant de handen in elkaar.
De piste heeft acht atletiekbanen en ter hoogte van de tribune zijn er negen banen. Afhankelijk van de wind kan er in twee richtingen gelopen worden. De Mondo Track FTX toplaag is hetzelfde materiaal dat gebruikt werd voor de Olympische Spelen in Londen. Er zijn ook sprintstroken voor de 200 meter, naast een dubbele aanloopzone voor ver- en hink-stap-springen en steeple-voorzieningen. Verder zijn er ook accomodaties voor werpnummers, bijvoorbeeld voor speerwerpen of kogelstoten. De overdekte tribune van het vroegere stadion is aangevuld met een openluchttribune.
“Na een regenbui moet een atletiekpiste op een snelle en efficiënte wijze gedraineerd worden”, zegt Stijn van Avermaet van Aco. “En dat geldt al zeker voor een Mondo-laag zoals in Gentbrugge die niet waterdoorlatend is. Daarom is het noodzakelijk om de binnenzijde van de piste van een lijnafwateringssyteem te voorzien. Dat bestaat uit een reeks afvoergoten die afgedekt worden met een stevige uv-bestendige afdekking uit kunststof. Deze beantwoorden uiteraard volledig aan de IAAF-voorschriften aangezien ze eveneens fungeren als de binnenlijn van de piste.”


Deel dit artikel:
Onze partners