Avantis 70 Ligna: het alternatief van Sapa Building System voor stalen profielen

Avantis 70 Ligna

Met het aluminium profiel Avantis 70 Ligna bindt Sapa Building System de strijd aan met stalen alternatieven. "Dankzij de hoge performanties op vlak van  sterkte en draagkracht is aluminium een perfecte vervanger voor staal", klinkt het bij de producent. " Met slanke profielen kan je ook grote glasvolumes integreren."

 

 

Optimaal isolerende ramen met een slank aanzicht

Avantis 70 Ligna is een thermisch onderbroken driekamersysteem voor optimaal isolerende ramen en deuren met  een stalen look. De aluminium profielen hebben een ranke en slanke aanzichtbreedte van slechts 35 mm voor vaste beglazing. "Hiermee bieden we een passend alternatief voor stalen ramen, zonder aan de lijnen van de architectuur te raken. Zo kan bijvoorbeeld enkelglas met stalen profielen vervangen worden door dubbelglas met geïsoleerde aluminium profielen met dezelfde aanzichtbreedte waardoor een pand zijn authentiek karakter behoudt", klinkt het bij Sapa Building System. 

Dankzij de modulair integreerbare isolatiestappen behaalt Avantis 70 Ligna vlot de beoogde thermische performanties. Er zijn verschillende isolatieniveaus beschikbaar: Basic (B), Insulated (I) en Super High Insulated (SHI). Daarnaast zorgt de EPDM-middendichting voor een betere wind- en waterdichtheid.

 

Spinnerij De Stoop: behoud van authentiek karakter

In Kortrijk moest het monumentale pand Spinnerij De Stoop in Kortrijk een renovatie ondergaan met enerzijds het behoud van het authentieke karakter en anderszijds een oplossing voor meer licht en ruimte. De zij- en achterkant van de balkonterrassen en de bestaande raamopeningen kregen grote glaspartijen. Voor de ramen viel de keuze op modern aluminium schrijnwerk. "De slanke Ligna-profielen van Sapa Building System zijn visueel nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke stalen ramen waardoor het imposante architectuurbeeld intact blijft", aldus de producent. 

Bron: Sapa
Deel dit artikel:
Onze partners