AXOR laat belle époque herleven in badkamer

Authenticiteit tot in de perfectie. Onder die hoofding breidt AXOR zijn collectie Montreux uit. De reeks brengt een ode aan de charme en elegantie van het allereerste industrieel geproduceerde kraanwerk van begin twintigst eeuw. Zowel in de badkamer als — nieuw — in de keuken, brengt AXOR Montreux een vleugje nostalgie en grandeur in huis, uiteraard met het comfort van vandaag.

De belle époque. Wetenschap en technologie, kunst en cultuur vieren hoogtij. Een nieuw begin, vooruitgang, genieten van het leven ... Het Zwitserse kuuroord Montreux, vlak bij het meer van Genève, vormt een trekpleister voor kunstenaars, filosofen en de beau monde van begin twintigste eeuw. In het Zwarte Woud smeedt Hans Grohe zijn eerste kraanwerk.

Geïnspireerd door dit tijdperk van toenemende welvaart en snelle modernisering, introduceren AXOR en Phoenix Design Studio vandaag een badkamer- en keukencollectie in de stijl van het eerste industrieel geassembleerde kraanwerk. Met zijn authentieke vormen en designkenmerken, typisch voor de vroege 20e eeuw, is AXOR Montreux een iconische collectie die een tijd van wetenschappelijke en culturele verandering verbeeldt. Functioneel biedt de collectie de hoogste kwalitatieve standaarden en erkent ze de technologische vooruitgang van vandaag.

“De stijl en industriële productiemethodes van de vroege 20e eeuw zijn vandaag nog altijd actueel”, zegt Silke Giessler, hoofd van AXOR Brand Marketing. “We hebben de eigenschappen van de kranen uit die periode geherinterpreteerd met grote precisie en vakmanschap om onze klanten het beste design en de beste functionaliteit in de badkamer en voor het eerst ook in de keuken aan te bieden.”

 

De evolutie van industrieel design

De collectie wordt gekenmerkt door de industriële designelementen van weleer. Denk afsluitventielen en aaneengelaste buizen, in combinatie met charmante details zoals de typisch witte porseleinen inleg met belettering. Naast subtiele kruisgrepen introduceert AXOR Montreux nu ook rechte grepen, een moderne interpretatie van het industriële design.

 

Hoogtepunten – geavanceerde technologie

Functioneel gezien staat AXOR Montreux voor technologische vooruitgang. Hoogstaande technologie en ingenieurswerk leveren kranen, douchepijpen en accessoires op die de vroege 20e eeuw op een charmante en innoverende manier herinterpreteren, zonder aan comfort te moeten inboeten.

 

Nieuwe keukenkraanreeks

De gloednieuwe reeks keukenkranen brengt ook een vleugje nostalgie naar het aanrecht — met alle comfort van vandaag. Er zijn drie keukenkranen beschikbaar: een eengreepskeukenmengkraan met draaibare uitloop, één met daarnaast ook nog een uittrekbare vuistdouche (foto) en de eengreepskeukenmengkraan Semi Pro met vuistdouche en twee straalsterktes.

 

Nieuwe showerpipe

De nieuwe showerpipe met opbouwthermostaat heeft rechte grepen waarmee je in één oogopslag de hoofd- of de handdouche bedient. De porseleinen inleg zorgt voor een authentiek accent in de doucheruimte.

 

Nieuwe ComfortZone

Het kraanwerk bestaat in verschillende hoogtes. Je kunt dus kiezen voor de comfortabelste werkhoogte bij jouw wastafel. De driegatsmengkraan met lage uitloop en kruisgrepen oogt consequent klassiek, de hoge variant met rechte grepen is een moderne interpretatie. Beide zien er even elegant uit.

 

Verschillende afwerkingen

AXOR Montreux is beschikbaar in verschillende afwerkingen. De standaardversie werd afgewerkt met chroom en geborsteld nikkel aan de hand van de complexe PVD-technologie (physical vapor deposition), waarbij een coating op de producten wordt gelegd in een vacuümruimte. Dat maakt de producten extreem goed bestand tegen krassen en slijtage.

Dankzij de maatwerkafdeling Axor Manufaktur kun je de Montreux-collectie ook verkrijgen in een van de 15 Axor Manufaktur metallic-afwerkingen, gaande van goudkleur tot diepzwart. Ook kun je de porseleinen inleg laten personaliseren met bijvoorbeeld een logo of initialen. Tot slot zijn ook andere afmetingen van de producten mogelijk.

Deel dit artikel:
Onze partners