Axor presenteert nieuwe controle-elementen voor in de douche en de keuken

Axor, het designermerk van Hansgrohe, stelt op Batibouw 2016 Axor One voor, een volledig mechanisch controle-element voor in de douche. Ook een nieuwe reeks keukenkranen van ontwerper Antonio Citterio met select-knop zal men kunnen bewonderen.

Axor One

Axor One, ontworpen door het Londense designerduo Barber & Osgerby, vervangt alle individuele douche-elementen door één centraal en volledig mechanisch controle-element. Het all-in-one raakvlak combineert temperatuur- en watervolumeregeling, maar voorziet ook een Eco Mode waarmee je tot 50% minder water verbruikt. Dankzij de monolithische, afgeronde vorm is er ook aandacht voor gebruiksgemak en een groot ruimtegevoel in je douche.

“In samenwerking met Edward Barber en Jay Osgerby transformeerden we het idee van een centraal controle-element in een interactieve en mechanische interface. Douchen wordt met Axor One een tactiele ervaring doordat er maar één centraal controlepunt overblijft”, zegt Philippe Grohe, verantwoordelijke voor Axor.

 

Anders douchen

De integratie van watertoevoer en volume- en temperatuurregeling zorgt voor een  natuurlijke douche-ervaring. Met een druk op de zijvlakken, zelfs met de rug van de hand of elleboog, kan men de watertoevoer aan- of uitzetten. De vlakken met duidelijke symbolen tonen de verschillende systemen zoals de hoofd-, hand- of zijdouche, die elk apart of samen kunnen functioneren. Men kan kiezen hoeveel van die drie douchesystemen geïntegreerd worden. Daarnaast is het ook mogelijk om Axor One met Axor Manufaktur te personaliseren.

 

Citterio ontwerpt nieuwe reeks keukenkranen

In dezelfde lijn stelt Axor ook een nieuwe reeks keukenkranen voor van ontwerper Antonio Citterio. Citterio integreerde een Select-knop in deze reeks. Dankzij de grote ergonomische bedieningsgreep zet je de kranen zonder moeite aan of uit, ook al heb je je handen vol. De knop is even vlot te bedienen met je vingers als met de rug van de hand of elleboog. Ook visueel kan de kraan tegen stootje, de elegante basis blijft even breed over de hele hoogte van de kraan.

Deel dit artikel:
Contacteer AXOR
Onze partners