B-architecten laat zich door omgeving inspireren voor sociale appartementen LUCA II

Het Antwerpse architectenbureau B-architecten wint de openbare aanbesteding om het nieuwe woongebouw LUCA II te bouwen tussen de Noorder- en de Canadalaan in Antwerpen. Samen met het Sloveense bureau bevk-perovic arhitekti ontwierp B-architecten het appartementsgebouw voor de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven.

De 118 nieuwe sociale appartementen houden rekening met het bestaande en diverse karakter van de buurt. Een charmant tuinwijkje, de klassieke gesloten bouwblokken, een open stadsplanning én een grootschalig industrieel bouwblok zijn allemaal present.

Hybride

LUCA II wordt een hybride project, samengesteld uit de invloeden van de omgeving. De gemeenschappelijke binnentuin wordt omsloten door een enkelvoudige, repetitieve huid. Deze doet denken aan de utilitaire infrastructuur van de Antwerpse haven.

Het uitzicht op deze haven is een extra troef voor het nieuwe gebouw. Het bestaande gebouw van Café Luchtbal wordt geïntegreerd in het project. Het café vormt de hoeksteen van het totaal.

 

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners