Badkamertrends 2023, STG haalt inspiratie uit de natuur

De badkamer, die ooit werd beschouwd als een louter functionele ruimte, is nu meer dan ooit een plaats van welzijn en ontspanning. Wat is de trend in 2023 voor de ideale wellness in huis? Met steeds de natuur als eerste inspiratiebron, zijn er vijf megatrends: Terracotta, Toon-op-toon, Japandi, Terrazzo en Art déco. Elk met hun eigen details en kenmerken, vervolledigen ze de zes stijlen van STG. Deze stijlen en trends komen volledig tot leven in de unieke STG-showroom in Hasselt. Ingedeeld volgens de verschillende badkamerstijlen en afgewerkt tot in de tegels, voor een complete beleving.

De must-have badkamer die STG dit jaar voorstelt is ontworpen volgens vijf trends.

Terracotta

We zien een terugkeer naar warmere kleurtinten. De natuur blijkt de voornaamste inspiratiebron voor de tinten die we in huis halen. Zo komen natuurlijke aardetinten tevoorschijn in de badkamer, zoals terracotta. Laat de nuance van deze kleur afhangen van de helderheid van de badkamer en de aanwezigheid van zonlicht voor een perfecte match in je badkamer.

Toon-op-toon

Niet te verwarren met “kleur-op-kleur”. Wit, zand en beige tinten combineren perfect om een rustgevende badkamer te vormen. En wie schrik heeft van een saai interieur, kan met verschillende texturen spelen. Een gladhouten badkamermeubel past bijvoorbeeld perfect met gestructureerde beige tegels.

Japandi

Meer dan ooit willen we contact met de wereld om ons heen, maar gunnen onszelf ook welzijn en een fijne leefomgeving. De inspiratie om deze te creëren gaan we ook vaak halen in andere landen en culturen. Een woonstijl die hieruit is ontstaan is de Japandi stijl. Het beste van twee werelden, Scandinavië en Japan. Naast de organische vormen vindt men in de badkamer ook minimalismise en natuurlijke materialen en tinten.

Terrazzo

Ook geïnspireerd door de natuur is terrazzo, een materiaal van gekleurde natuursteen en marmerfragmenten. Een look die je mooi kan doortrekken, van tegelvloer tot wastafel. Gecombineerd met eenvoudig kraanwerk en accessoires, om een overdaad aan details en kleuren te voorkomen. Zowel in grijs- als in beigetinten, stelt STG verschillende terrazzoproducten voor.

Art Déco

Gedetailleerde - soms gouden - afwerkingen, afgeronde hoeken, zwarte profielen in combinatie met warme tinten en organische vormen. Zo herkent men de Art Déco trend in de badkamer.

Een andere badkamerstijl vol karakter, donkere kleuren en een terugkeer naar ruwe materialen is de Urban Industrial-stijl van STG. Een zwarte wasbak geplaatst op een industrieel meubel in terracottatinten of betonlook, met roestkleurige afwerkingen en vintage woonaccessoires geven de badkamer een stoere uitstaling.

Alles voor het huis

Om de nieuwste trends en tijdloze classics te helpen verwezenlijken, biedt Procasa, het huismerk van STG, een reeks nieuwe producten aan. Maar het merk houdt het niet alleen bij badkamermeubels en kranen. Procasa biedt een totaalconcept voor de badkamer, met onder meer tegels, douchewanden, kranen en accessoires in het assortiment. Van zodra de ruwbouw is afgerond, presenteert het merk zich als voorkeurspartner voor de afwerking. ​

Om de wellnesservaring volledig te maken, stelt STG ook Belhydro voor. Hoogkwalitatieve en innoverende bubbelbaden van Belgische makelij. Met als stokpaardje de massagesystemen en zuurstoftherapie op maat gemaakt voor een persoonlijke miniwellness.

 

 

Bron: STG
Deel dit artikel:

Onze partners