Barbecueworkshops het hele jaar door buiten mogelijk met Renson Camargue terrasoverkappingen

Vijftien jaar geleden trok Kris Vandorpe als Belux-verdeler van de Big Green Egg 'kamado barbecues' in zijn nieuwe uitvalsbasis in Merelbeke. Sinds hij zijn showroom ‘pimpte’ met vier aan elkaar gekoppelde Camargue terrasoverkappingen van Renson, kan hij er – buiten, zoals dat hoort bij een barbecue – meer kookworkshops geven dan ooit tevoren. Van sterrenchefs tot hobbykoks: allemaal kunnen ze er ongeacht het weer genieten van de totaalbeleving die buiten koken moet zijn.

Als importeur van verse voeding rolde Kris Vandorpe ooit in de horeca. Zijn opslagplaats in de rand van Gent gebruikte hij vooral als logistieke ruimte voor voorbereidende snij- en bereidingswerk voor de restaurants. Dankzij zijn contacten met sterrenzaken en chefs werd hij invoerder van de Big Green Egg ‘kamado barbecues’. Dit betekende het einde van zijn logistieke ruimte, die hij voortaan voor opleidingen en kookworkshops ging inzetten.

Duurzaam en elegant alternatief voor tenten

"Met die toestellen wil je natuurlijk buiten aan de slag kunnen," zegt Kris. "Tenten waren niet ideaal, want daaronder blijft de rook teveel hangen en ze gaan niet eeuwig mee." Kris zocht een duurzaam alternatief dat ook uitstraling had. Hij investeerde in vier gekoppelde Camargue overkappingen van Renson. "Niet alleen de kwaliteit gaf de doorslag, maar ook het feit dat je in elke situatie de juiste sfeer kunt creëren."

Openheid en flexibiliteit

Openheid was een basisvoorwaarde bij de keuze van de afwerkingen en invullingen van zijn Camargue overkappingen. "De donkere palen en dakstructuren sluiten perfect aan bij het bestaande gebouw, terwijl de witte daklamellen het luchtig houden." De overkappingen bieden genoeg ruimte voor 10 tot 20 deelnemers zonder een opgesloten gevoel. Kris kan de temperatuur, lucht en licht onder elk van de vier lamellendaken apart regelen en alle daklamellen en screens samen open of dicht doen.

Ongeacht het weer

De warmte en rook van de barbecuetoestellen kunnen nu perfect weg. "We ontvangen klanten aan de zuidkant van het gebouw, dus dat is belangrijk. In de winter kunnen we de daklamellen deels sluiten om de warmte binnen te houden. De richting van de lamellen is bewust gekozen voor optimale lichtinval op zonnige dagen." Screens in de structuur van de overkappingen zorgen ervoor dat de wind geen spelbreker is en bieden geluidsdemping en privacy.

Licht en gebruiksgemak

In de daklamellen van de vier Camargue overkappingen zitten ledstrips voor extra verlichting op donkere dagen en tijdens de opkuis. "Geen reden meer om dat werkje nog uit te stellen," zegt Kris.

Uitdagende installatie

"De plaatsing van de Camargues was een uitdaging," herinnert Tim Isebaert van Renson Premium Ambassador Torck Exterieur zich. "Het bestaande gebouw moest op bepaalde plaatsen versterkt worden om de overkappingen te kunnen aanbouwen zonder palen aan de gevelzijde. Het vroeg wat voorbereidend werk, maar alles is vlot verlopen."

Investering die zichzelf terugbetaalt

De vier Camargues bieden 110 m² extra buitenruimte die het hele jaar door benut kan worden en die cruciaal is voor de beleving van ‘outdoor cooking’. Kris is heel tevreden met deze investering. "We kunnen nu meer workshops, teambuildings en bijeenkomsten geven, zelfs wanneer de binnenruimte verhuurd is. We kunnen die maanden op voorhand inplannen, zonder naar het weerbericht te kijken. Onze klanten waarderen de kwaliteit en de beleving die de overkappingen bieden."

Bron: Renson
Deel dit artikel:
Onze partners