BAS valt in de prijzen met voetgangersbrug Het Wrakhout in Wenduine

SCIA en Allplan, twee toonaangevende bedrijven in de wereld van bouwkundige en BIM-software voor de constructie van industrie, hebben de winnaars van The Art of Structural Design-wedstrijd bekend gemaakt. Het bureau BAS viel in de categorie Civiele Constructies in de prijzen met zijn wrakhoutbrug. 

Een onafhankelijke internationale jury van negen gerenommeerde experts en academici evalueerde 134 projecten, wereldwijd verspreid over de 4 continenten. De winnaars van deze editie werden geselecteerd binnen vier categorieën en beoordeeld op originaliteit van het project, complexiteit en innovatief gebruik van de software.

Ook werd de Speciale BIM Prijs van de Jury uitgereikt, waarbij de geavanceerde implementatie van BIM en interoperabiliteit werden beloond. In de negende editie van deze gerenommeerde wedstrijd mochten de Allplan- en SCIA-gebruikers voor het eerst hun eigen stem uitbrengen via de Prijs van het Publiek.

Dit zijn de winnaars:

  • Gebouwen (Cat. 1): Pell Frischmann / Blavatnik Overheidsschool - Oxford (UK)
  • Civiele Constructies (Cat 2): BAS bvba / Voetgangersbrug - Wenduine (BE)
  • Industriële Gebouwen & Installaties (Cat. 3): BG Ingénieurs Conseils / Nant de Drance - Chamonix (CH)
  • Speciale Projecten (Cat. 4): Royal HaskoningDHV / Markthal - Rotterdam (NL)
  • Speciale BIM Prijs van de Jury Building s.r.o / Modern Kantoorgebouw - Praag (CZ)
  • Prijs van het Publiek: Aecom / Serpentine Gallery - Londen (UK)

Meer info over de laureaten vindt u hier.

 

Open BIM en de Prijs van de Jury

Dhr. Patrik Heider, Woordvoerder van de Raad van Bestuur en CFOO van de Nemetschek Group, licht het volgende toe: “Deze negende editie van onze engineering awards is een bekroning en blijk van waardering voor de vele inspirerende bouwkundige en civiele projecten en het buitengewone werk van hun ontwerpers. Interoperabiliteit en het belang van BIM binnen de werkprocessen zijn vandaag de dag onmisbaar. Bij de beoordeling van de deelnemende projecten zijn we trots op de wijdverbreide toepassing van deze BIM gedachten, waarbij SCIA en Allplan voortdurend ingezet worden als engineering software tools.”

Het belang van het toepassen van deze BIM-workflow wordt bevestigd door de jury bij de toekenning van de Speciale BIM Prijs van de Jury aan Building s.r.o., voor hun moderne Aviatica Kantoorgebouw. Hun commentaar: “Dit project onderscheidt zich door de geavanceerde toepassing en de concrete implementatie van Open BIM. Het gebruik van het IFC-formaat om modellen uit te wisselen tussen Allplan Engineering en SCIA Engineer in de ontwerpfase en tenslotte het gebruik van het hele model voor toekomstig facility management is erg indrukwekkend.”

 

User Contest 2015 Book

Alle deelnemende projecten zijn in een boek gegoten. U kan hier een gratis exemplaar aanvragen. 

Deel dit artikel:

Onze partners