Basisschool in Lokeren met nieuw jasje het schooljaar in

Met trots presenteerden het gemeentebestuur van Lokeren, de directie en aannemer STRABAG Belgium de nieuwe gebouwen van Basisschool Staakte. STRABAG en studiebureau Mebumar, die de school ook ontwierpen, startten de werken op 4 januari 2010. Sinds augustus 2011 zijn al de ingrepen voltooid.
Met trots presenteerden het gemeentebestuur van Lokeren, de directie en aannemer STRABAG Belgium de nieuwe gebouwen van Basisschool Staakte. STRABAG en studiebureau Mebumar, die de school ook ontwierpen, startten de werken op 4 januari 2010. Sinds augustus 2011 zijn al de ingrepen voltooid.






De lokalen van de lagere school zijn al in gebruik sinds 1 september 2010. De kleutertjes kunnen genieten van het kleuterpaviljoen sinds 26 april. De afwerking van de sporthal, de opbouw van de nieuwe fietsenberging en de renovatie van het oude schoolgebouw was voorzien tegen eind juni.
 Op vrijdag 24 juni werd de Stedelijke Basisschool Staakte officieel geopend. Deze feestelijke gelegenheid vond plaats in het bijzijn van de minister van Onderwijs, de heer Pascal Smet. Burgemeester Filip Antheunis, Directeur Piet Van Kerckhove en Schepen van Onderwijs Nina Van der Sypt waren ook van de partij.



De school onderging een ware transformatie. Vroeger bestond deze typische wijkschool uit een oud gebouw met weinig en kleine lokalen. Door de sterke toename van leerlingen kwamen hier op termijn containerklassen bij. Vandaag de dag bestaat de Stedelijke Basisschool Staakte uit moderne gebouwen met ruime lokalen, plaats om te spelen en de nieuwste technologische snufjes.
Er is ook veel aandacht aan groen geschonken. Het landelijke karakter van de school bleef behouden en er zijn groendaken aangelegd. Ook op de speelplaats en in de omgeving is er voldoende groenaanleg. 






Het project bestond uit drie fasen waarvan de eerste periode begon in januari 2010. Tot augustus van dat jaar, werd er gewerkt aan twaalf klassen voor de lagere school, drie klassen voor levensbeschouwelijke vorming en ruimtes voor ICT. Maar ook de ruimtes voor het CLB, het secretariaat, het bureau van de directeur, het lerarenlokaal en de vergaderruimte werden gerealiseerd. Deze lijst wordt afgesloten met de bouwwerken voor de overdekte speelplaats en de refter.


De tweede fase werd in twee periodes opgedeeld. Zo begon men in augustus 2010 met de bouw van het kleuterpaviljoen en de turnzaal. Deze werken werden in april 2011 afgerond. De renovatie van het bestaande gebouw was het tweede luik van deze fase. Aanvang van de werken gebeurde in mei 2011. In augustus 2011 werd de laatste hand gelegd aan het project.






Opvallend aan het project zijn de gekleurde kokers waar de trappenhallen zich bevinden. Er werd gekozen voor de hoofdkleuren rood, geel, blauw en groen. Deze kleuren fleuren niet alleen het gebouw op, ze dienen ook als referentiepunt voor de kinderen. Blauw is namelijk voor de hogere klassen, rood voor de lagere klassen, geel voor de kleuters en groen staat voor sport. Deze kleuren zijn doorheen het volledige gebouw uitgespeeld. Zo vind je ook deuren en meubilair in deze kleuren terug.


Deel dit artikel:

Onze partners