BASWAphon, het innovatieve akoestische pleistersysteem van Sonogamma

De tijd dat de akoestiek van een ruimte alleen kon bewerkt worden door het plaatsen van absorberende panelen of verlaagde plafonds is voorbij. Met BASWAphon van Sonogamma kan de akoestische demping gerealiseerd worden in een zeer beperkte dikte. Bovendien laat het systeem een zeer grote ontwerpvrijheid toe dankzij de grote keuze aan kleuren en afwerkingen en de mogelijkheid tot het buigen van de basislaag.
De tijd dat de akoestiek van een ruimte alleen kon bewerkt worden door het plaatsen van absorberende panelen of verlaagde plafonds is voorbij. Met BASWAphon van Sonogamma kan de akoestische demping gerealiseerd worden in een zeer beperkte dikte. Bovendien laat het systeem een zeer grote ontwerpvrijheid toe dankzij de grote keuze aan kleuren en afwerkingen en de mogelijkheid tot het buigen van de basislaag.Veelzijdig

BASWAphon van Sonogamma is een akoestisch pleistersysteem voor wanden en plafonds, dat ononderbroken kan aangebracht worden tot een oppervlakte van 400 m2. Het bestaat steeds uit een basislaag met daarop een enkele of dubbele afwerklaag, afhankelijk van de gewenste gladheid en belichting. Elke afwerking is verkrijgbaar in een kleur naar keuze. Bovendien kan de basislaag gebogen of dubbel gebogen worden tot een radius van slechts 50 cm. Hierdoor kan BASWAphon zich aanpassen aan bijna elke denkbare vormgeving.Om BASWAphon aan te brengen, zijn geen profielen nodig en ook geen plenum. De opbouwdiepte is dan ook minimaal: tussen de 30 mm en de 75 mm. Daarbij is het uitzicht hetzelfde als dat van een gewone bepleisterde wand. BASWAphon is dus zeer geschikt voor renovaties en zelfs voor restauraties van beschermde monumenten. Maar ook in nieuwbouw is het natuurlijk een discrete en strakke manier om een aangename akoestiek te creëren.

Waterbestendige coating

De afwerking kan water- en vuilafstotend en afwasbaar gemaakt worden dankzij de Securtec coating. Deze coating, speciaal voor BASWAphon ontwikkeld door Dexova, wordt aangebracht met een sproeier, waarna hij opdroogt tot een onzichtbare beschermingslaag. Hierdoor kan het BASWAphon-systeem ook toegepast worden in natte ruimtes, zoals zwembaden, of plaatsen waar hygiëne belangrijk is, restaurants of keukens bijvoorbeeld.Akoestisch klimaatplafond


Door capillaire klimaatmatten in te werken in de afwerkingslaag, wordt het akoestische plafond tegelijk ook een klimaatplafond: BASWAphon Cool. Zo kan de ruimte op een aangename en energiezuinige manier verwarmd en gekoeld worden. Daarbij zijn er bij een normaal gebruik geen radiatoren, airco of extra akoestische maatregelen meer nodig, zodat alle aandacht kan gaan naar de architectuur.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage