Bealstone: eigentijdse versie van granito

Bealstone is meer dan een herziene versie van granito voor eigentijdse en gepersonaliseerde interieurs. Het product rekent op de creativiteit en fantasie van de gebruikers en dat levert de meeste originele resultaten op.

De oorspronkelijk uit Italië afkomstige granito/terrazzo is een wand- en vloerbekleding op basis van marmer, maar Bealstone is net iets veelzijdiger. Het is namelijk mogelijk om allerlei verschillende materialen toe te voegen aan de basissamenstelling : metaal, glasscherven, koffiebonen, … de mogelijkheden zijn eindeloos. Net zoals bij de meeste producten van BEAL kunnen architecten en designers zich helemaal laten gaan in hun creativiteit. Hun ideeën worden bestudeerd en uitgewerkt. De mogelijkheden zijn eindeloos en maken het mogelijk om elke verdieping anders in te richten. Dat maakt van Bealstone een echte kameleonbekleding.

Naast deze unieke eigenschappen, bezit Bealstone vooral de troef van een duurzame en eenvoudige bekleding, zonder toevoegingen, die een aspect van continuïteit en ondersteuning aanbiedt. Zijn eigenschappen kennen hun origine in de expertise van BEAL International, ontwikkelaar van Mortex, op het vlak van de ontwikkeling van mortel, beton, en hars. Met hun kennis en het onderzoek naar diverse soorten (interieur)bekleding ontwikkelden ze een decoratief gamma met een waaier aan mogelijke toepassingen.

 

Het aanbrengen van Bealstone

Bealstone vormt een eigentijds alternatief op de granito/terrazzo die opkwam tijdens de art deco in de jaren 20 en een terugkeer kende in de jaren 60. Het is een ideaal product voor de renovatie van panden uit die periodes.

Aangezien hij kan worden aangebracht op verschillende ondergronden (beton, chape, tegels, MDF, mulitplex, …), zowel binnen als buiten, is de minerale coating meer dan alleen een vloerbekleding. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om ook verticaal te werk te gaan. Dat maakt van Bealstone een veelzijdig materiaal, perfect te gebruiken bij het bezetten van meubels of het aanrecht. Of in zelfs nog meer originele projecten, gezien BEAL voortdurend investeert in de realisatie van nieuwe toepassingen van Bealstone.

In de praktijk wordt de bekleding aangebracht in een dunne, aanpasbare laag vanaf ongeveer 2mm. De dikte daarvan is voornamelijk afhankelijk van de gekozen ondergrond en kan een bestaande tegelvloer bedekken. De afwerking gebeurt door nat of droog schuren.

 

Een duurzaam en ecologisch materiaal

Zoals alle producten van BEAL beantwoordt Bealstone aan drie belangrijke elementen van de duurzame ontwikkeling van het bedrijf : het economische, het maatschappelijke en het milieuvriendelijke aspect.

 

Economisch

Het mengsel wordt op de werf bereid. Eventuele overschotten kunnen steeds herbruikt worden bij andere projecten en toepassingen. Aangezien de basis van het mengsel kan uit een keuze van lokale aggregaten bestaan, beperkt dit ook de transportkosten.

 

Maatschappelijk

De natuur van het product Bealstone, alsook de opleidingen in situ maken het mogelijk om steeds beroep te doen op vaklui van in de nabije omgeving.

 

Milieuvriendelijk

Bealstone maakt het mogelijk om bestaande oppervlaktes te bedekken of in alle eer te herstellen. Het hergebruiken van oude, bestaande oppervlaktes zorgt voor minder afval dan bij het creëren van nieuwe werkvlakken.

Bron: BEAL
Deel dit artikel:

Onze partners