Beelden van het nieuwe Chelsea Stadion in Londen

Na de aankondiging in 2015 dat Herzog & de Meuron een nieuw stadion voor Chelsea Football Club zou ontwikkelen, heeft de Zwitserse praktijk onlangs een reeks officiële beelden vrijgegeven. Het nieuwe stadion, dat gebouwd wordt in plaats van het bestaande stadion Stamford Bridge, heeft een capaciteit van 60.000 supporters (het huidige kan 41.837 bezoekers ontvangen). Verder wordt er binnen de geribbelde schelp 60.000 m² aan faciliteiten ondergebracht.

Opmerkelijke vorm

De onregelmatige vorm van het stadion zal voorzien worden van 264 slanke, bakstenen pijlers - geïnspireerd op de gotische architectuur en de nabijgelegen Victoriaanse terrassen - die de hele structuur zullen omwikkelen. Boven het veld zal de onregelmatige vorm oplossen in een cirkelvormige piek, aflopend naar het midden in een rechthoekige opening.

Volgens de plannen, zo meldt Architects' Journal, zal de structuur een lichtheid kennen wanneer je er direct naar kijkt, maar ook een stevigheid en een vaste textuur, schuin gezien. Naarmate het ontwerp vorm kreeg, voegt het vakblad toe, verminderde de massa van het gebouw aanzienlijk. Hierdoor verkleinde ook de impact van het nieuwe stadion op de omliggende gebouwen. Het uiterlijk werd open getrokken, de bakstenen muren kregen een ​​visueel open structuur. Deze vormgeving is een subtiele en functionele reactie op de historische context van het meer populaire karakter van eerdere
generaties van het stadion.

Het project wacht op een bouwvergunning. Als die wordt aanvaard, wordt de constructie afgerond in 2020.

 

Bron: Archdaily
Deel dit artikel:
Onze partners