Bekkering Adams Architecten wint besloten competitie voor Scholencampus Peer

Bekkering Adams Architecten heeft de besloten competitie voor een Scholencampus in Peer gewonnen. Het project met een omvang van ca 18.000 m2, behelst de nieuwbouw voor een middelbare school, een lagere school, een sportcomplex en een internaat. De campus is gelegen op een terrein van ongeveer 5,5 hectare, in de directe nabijheid van het centrum van Peer. Het is de intentie dat het groene middengebied openbaar toegankelijk zal zijn en de campus een meerwaarde voor de stad Peer zal betekenen. Het landschapsontwerp werd gemaakt samen met Bureau B + B uit Amsterdam.
Bekkering Adams Architecten heeft de besloten competitie voor een Scholencampus in Peer gewonnen. Het project met een omvang van ca 18.000 m2, behelst de nieuwbouw voor een middelbare school, een lagere school, een sportcomplex en een internaat. De campus is gelegen op een terrein van ongeveer 5,5 hectare, in de directe nabijheid van  het centrum van Peer. Het is de intentie dat het groene middengebied openbaar toegankelijk zal zijn en de campus een meerwaarde voor de stad Peer zal betekenen. Het landschapsontwerp werd gemaakt samen met Bureau B + B  uit Amsterdam.
Het juryrapport roemt de visie die door Bekkering Adams architecten is neergelegd. Het project is vormgegeven als een landschappelijk ensemble, waarbij de sportvelden, speelpleinen en een groot openbaar park een integraal onderdeel uitmaken van het ontwerp van de campus. Door de schakering van gebouwen, overdekte speelpleinen, en buitenruimten ontstaat een divers speel- en leerlandschap, waar een scala aan  activiteiten mogelijk zijn. 
Ook enthousiast is de jury over de opzet van de gebouwen, die flexibel van opzet zijn, met gemeenschappelijke ruimten voor bijeenkomsten, leercentra en verschillende vormen van onderwijs. De speciale ruimtes in de gebouwen zijn uitgewerkt als expressieve accenten die het gebouw verankeren in de omgeving.
Een belangrijke component is de duidelijke zonering van de gebouwen waardoor meervoudig gebruik mogelijk is en de campus zowel overdag als ’s avonds te gebruiken is. Hierdoor wordt de campus verankerd in de sociale en ruimtelijke structuur van Peer.

Voor deze competitie werkte Bekkering Adams architecten samen met een Vlaams/Nederlands team van adviseurs: Bureau Bouwtechniek uit Antwerpen, ABT Antwerpen, Ingenium uit Brugge, Daidalos/Peutz uit Leuven en het bureau voor landschapsarchitectuur B+B uit Amsterdam voor de inrichting van de openbare ruimte.

De opdrachtgever van het project is het overkoepelende orgaan van “Scholen van Morgen”, in samenwerking met de stad Peer. De planning van het project is voortvarend, met aanvang van de voorstudie in 2012 en een verwachte oplevering van de eerste gebouwen in 2015.Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners